Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni grah s patkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan recept slavnog Anthonyja Bourdaina

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 996

Potrebno vam je

  • 450 g grah, bijeli
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 mala žlica papar
  • 1 mala žlica klinčići
  • 8 grančica majčina dušica
  • 6 grančica peršin, stabljika
  • 2 kom lovorov list
  • 2 kom pačji bataci
  • 200 g kobasica (prosjek )
  • sol
  • 10 režanj češnjak
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 šalica pileći temeljac
  • 700 g pelati
  • 3 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 1 šalica krušne mrvice

Priprema

  1. Skuhajte grah i slaninu. Pomiješajte klinčiće, majčinu dušicu, peršin i lovorov list pa ih zamotajte u gazu ili učvrstite kuhinjskim koncem. Smanjite vatru pa ih dodajte u lonac s grahom i slaninom. Kuhajte sat i pol.
  2. Izvadite začine i ostavite poklopljen lonac sa strane. Začinite meso solju. Pržite u tavi na malo masti pet, šet minuta pa izvadite i ostavite sa strane. U istoj tavi prepržite kobasice nekoliko minuta.
  3. Izvadite iz tave i narežite. Dodajte češnjak, mrkvu i luk te pržite dok ne dobiju boju, 15-ak minuta. Vratite kobasice i meso u tavu pa dodajte temeljac, rajčice, sol i papar. Neka zakuha, smanjite vatru pa kuhajte još sat i pol.
  4. Izvadite kobasice i meso, ostavite sa strane, a temeljac sačuvajte.
  5. Ugrijte pećnicu na 170°c. U vatrostalnu posudu stavite preostalu mast pa dodajte trećinu graha. Poredajte pola kobasica, zatim meso pa dodajte još trećinu graha. Preko poredajte ostatak kobasica, pa opet grah i prelijte temeljcem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.