gastro postao
Još jedan recept slavnog Anthonyja Bourdaina
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 996
Potrebno vam je
- 450 g grah, bijeli
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 mala žlica papar
- 1 mala žlica klinčići
- 8 grančica majčina dušica
- 6 grančica peršin, stabljika
- 2 kom lovorov list
- 2 kom pačji bataci
- 200 g kobasica (prosjek )
- sol
- 10 režanj češnjak
- 2 kom luk ,crveni
- 2 šalica pileći temeljac
- 700 g pelati
- 3 žlica mast svinjska, nesoljena
- 1 šalica krušne mrvice
Priprema
- Skuhajte grah i slaninu. Pomiješajte klinčiće, majčinu dušicu, peršin i lovorov list pa ih zamotajte u gazu ili učvrstite kuhinjskim koncem. Smanjite vatru pa ih dodajte u lonac s grahom i slaninom. Kuhajte sat i pol.
- Izvadite začine i ostavite poklopljen lonac sa strane. Začinite meso solju. Pržite u tavi na malo masti pet, šet minuta pa izvadite i ostavite sa strane. U istoj tavi prepržite kobasice nekoliko minuta.
- Izvadite iz tave i narežite. Dodajte češnjak, mrkvu i luk te pržite dok ne dobiju boju, 15-ak minuta. Vratite kobasice i meso u tavu pa dodajte temeljac, rajčice, sol i papar. Neka zakuha, smanjite vatru pa kuhajte još sat i pol.
- Izvadite kobasice i meso, ostavite sa strane, a temeljac sačuvajte.
- Ugrijte pećnicu na 170°c. U vatrostalnu posudu stavite preostalu mast pa dodajte trećinu graha. Poredajte pola kobasica, zatim meso pa dodajte još trećinu graha. Preko poredajte ostatak kobasica, pa opet grah i prelijte temeljcem.
Izvor Skuhatćute