Recepti 03. listopada 2014.

Zapečeni kaneloni

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate kanelone, zamijenit će ih lagano pečene palačinke ili listovi za lazanje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 381

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena junetina
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 šalica bešamel umak
  • 1 kom caneloni
  • 250 g mozzarella
  • parmezan

Priprema

  1. Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani crveni luk te zatim dodajte mljevenu junetinu. Popržite kratko, a zatim ih ostavite nekoliko minuta pod poklopcem bez dodavanja vode.U smjesu za kanelone možete dodati i dvije-tri žlice blanširanog i nasjeckanog špinata ili blitve te pirjane nasjeckane šampinjone.
  2. Dodajte naribanu mrkvu i ostavite na vatri jednu-dvije minute. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte sir, jaje, sol, papar i origano.
  3. U vatrostalnu posudu prvo ulijte dio crvenog umaka te dio bijelog umaka, a zatim kanelone koje ste žličicom napunili punjenjem od junetine.
  4. Premažite kanelone bijelim umakom i pospite oko njih ostatak crvenog umaka. Na tako pripremljene kanelone poslažite nasjeckanu mozzarellu i naribani parmezan. Stavite u pećnicu na 180°C i pecite pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.