gastro postao
Ako nemate kanelone, zamijenit će ih lagano pečene palačinke ili listovi za lazanje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 381
Potrebno vam je
- 500 g mljevena junetina
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 1 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- origano
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 šalica bešamel umak
- 1 kom caneloni
- 250 g mozzarella
- parmezan
Priprema
- Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani crveni luk te zatim dodajte mljevenu junetinu. Popržite kratko, a zatim ih ostavite nekoliko minuta pod poklopcem bez dodavanja vode.
U smjesu za kanelone možete dodati i dvije-tri žlice blanširanog i nasjeckanog špinata ili blitve te pirjane nasjeckane šampinjone.
- Dodajte naribanu mrkvu i ostavite na vatri jednu-dvije minute. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte sir, jaje, sol, papar i origano.
- U vatrostalnu posudu prvo ulijte dio crvenog umaka te dio bijelog umaka, a zatim kanelone koje ste žličicom napunili punjenjem od junetine.
- Premažite kanelone bijelim umakom i pospite oko njih ostatak crvenog umaka. Na tako pripremljene kanelone poslažite nasjeckanu mozzarellu i naribani parmezan. Stavite u pećnicu na 180°C i pecite pola sata.
Izvor Skuhatćute