gastro postao
Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 156
Potrebno vam je
- 5 kom krumpir, zreli
- 8 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 kom ljubičasti luk
- 100 g panceta
- 2 režanj češnjak
- 0.50 žlica majčina dušica
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 50 g gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
- Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
- Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
- Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
- Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.