Recepti 01. veljače 2016.

Zapečeni makaroni s mesom i sirom

Makaroni
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan klasičan recept za odmoriti glavu. U preljev od jaja i vrhnja umiješajte kurkumu ili dodajte sitno sjeckane listiće kopra

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 902

Potrebno vam je

  • 600 g teletina, mršava
  • 5 kom jaje kokošje
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 list lovorov list
  • papar
  • 400 g makaroni
  • 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 150 g ementaler
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Teletinu narezanu na veće komade propržite na ulju, dodajte lovor i bijelo vino pa kuhajte 30 minuta.
  2. Ohlađeno meso sameljite te umiješajte masno kiselo vrhnje, sjeckane rajčice i jaje. Začinite solju i paprom.
  3. Skuhajte makarone u kipućoj slanoj vodi i ocijeđene pomiješajte s uljem. Naribajte sir pa u namašćen kalup stavite polovicu tjestenine, premažite je smjesom mesa i pospite s malo peršina.
  4. Luk nasjeckajte i pospite drugom polovicom sira po mesu. Na sve to složite preostale makarone. Zalijte razmućenim jajima, vrhnjem, solju i paprom. Pecite oko 30 minuta na 180°C, pospite preostalim sirom i zapecite još desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.