gastro postao
Jedan klasičan recept za odmoriti glavu. U preljev od jaja i vrhnja umiješajte kurkumu ili dodajte sitno sjeckane listiće kopra
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 902
Potrebno vam je
- 600 g teletina, mršava
- 5 kom jaje kokošje
- 1 žlica maslac, slani
- 1 dl vino bijelo
- 1 list lovorov list
- papar
- 400 g makaroni
- 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 150 g ementaler
- 200 g rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Teletinu narezanu na veće komade propržite na ulju, dodajte lovor i bijelo vino pa kuhajte 30 minuta.
- Ohlađeno meso sameljite te umiješajte masno kiselo vrhnje, sjeckane rajčice i jaje. Začinite solju i paprom.
- Skuhajte makarone u kipućoj slanoj vodi i ocijeđene pomiješajte s uljem. Naribajte sir pa u namašćen kalup stavite polovicu tjestenine, premažite je smjesom mesa i pospite s malo peršina.
- Luk nasjeckajte i pospite drugom polovicom sira po mesu. Na sve to složite preostale makarone. Zalijte razmućenim jajima, vrhnjem, solju i paprom. Pecite oko 30 minuta na 180°C, pospite preostalim sirom i zapecite još desetak minuta.