gastro postao
Najbolja kombinacija tjestenine, mljevenog mesa i bešamel umaka
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Kalorija po osobi: 519
Potrebno vam je
- 150 g makaroni
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom rajčica, crvena
- 300 g mljeveno meso
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- mljeveni cimet
- 120 g povrtni temeljac
- 20 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica limunov sok
- muškatni oraščić
- 2 kom jaje kokošje
- 50 g parmezan
Priprema
- Skuhajte makarone.
- Propirjajte luk na ulju pa dodajte meso.
- Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite i izvadite sjemenke.
- Nasjeckajte i dodajte mesu. Dodajte peršin, sol, papar i cimet. Prelijte juhom od povrća i kuhajte 10-ak min.
- U drugoj tavi na otopljenome margarinu popržite brašno.
- Dodajte mlijeko stalno miješajući i ostavite da se kuha tri-četiri min. Dodajte sol, papar, oraščić i limunov sok.
- Umak malo ohladite pa mu dodajte jaje i promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 180°c, u posudu stavite polovicu ocijeđenih makarona pa pospite s 20 g parmezana. Dodajte prženo meso.
- Stavite i drugu polovicu makarona te prelijte pripremljenim bešamelom i pospite parmezanom. Pecite 20-25 min.
Izvor Skuhatćute