Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni makaroni s mljevenim mesom i bešamelom

gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolja kombinacija tjestenine, mljevenog mesa i bešamel umaka

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Kalorija po osobi: 519

Potrebno vam je

  • 150 g makaroni
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 300 g mljeveno meso
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mljeveni cimet
  • 120 g povrtni temeljac
  • 20 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica limunov sok
  • muškatni oraščić
  • 2 kom jaje kokošje
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Skuhajte makarone.
  2. Propirjajte luk na ulju pa dodajte meso.
  3. Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite i izvadite sjemenke.
  4. Nasjeckajte i dodajte mesu. Dodajte peršin, sol, papar i cimet. Prelijte juhom od povrća i kuhajte 10-ak min.
  5. U drugoj tavi na otopljenome margarinu popržite brašno.
  6. Dodajte mlijeko stalno miješajući i ostavite da se kuha tri-četiri min. Dodajte sol, papar, oraščić i limunov sok.
  7. Umak malo ohladite pa mu dodajte jaje i promiješajte.
  8. Zagrijte pećnicu na 180°c, u posudu stavite polovicu ocijeđenih makarona pa pospite s 20 g parmezana. Dodajte prženo meso.
  9. Stavite i drugu polovicu makarona te prelijte pripremljenim bešamelom i pospite parmezanom. Pecite 20-25 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.