gastro postao
                                            
                                        
                                    Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1329
Njoki
- 500 g njoka
 - sol
 - 1 žlica ulje suncokretovo
 
Preljev
- 150 g gouda punomasni
 - 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
 - 2 kom jaje kokošje
 - 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
 - 50 g parmezan
 - mješavina suhih začina
 - 50 g maslac, slani
 
Priprema
- U dublju posudu ulijte vodu, ulje, sol i pustite da provri. Kada provri ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Stavite ih u cjedilo i pustite da se dobro ocijede.
 - Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
 - Uzmite vatrostalnu posudu, namažite je maslacem pa u nju ubacite njoke.
 - U manjoj posudi dobro izmiješajte jaja, vrhnje, naribanu goudu i mlijeko te posolite po ukusu, pa prelijte preko njoka i odozgo pospite parmezanom.
 - Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.
 
Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom