Recepti 23. studenoga 2016.

Kremasto do savršenstva: Zapečeni njoki

Njoki
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1329

NJoki u kremastom umaku od gljiva | Author: deadaliz deadaliz

Njoki

  • 500 g njoka
  • sol
  • 1 žlica ulje suncokretovo

Preljev

  • 150 g gouda punomasni
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g parmezan
  • mješavina suhih začina
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. U dublju posudu ulijte vodu, ulje, sol i pustite da provri. Kada provri ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Stavite ih u cjedilo i pustite da se dobro ocijede.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Uzmite vatrostalnu posudu, namažite je maslacem pa u nju ubacite njoke.
  4. U manjoj posudi dobro izmiješajte jaja, vrhnje, naribanu goudu i mlijeko te posolite po ukusu, pa prelijte preko njoka i odozgo pospite parmezanom.
  5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.

Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.