gastro postao
Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1329
Njoki
- 500 g njoka
- sol
- 1 žlica ulje suncokretovo
Preljev
- 150 g gouda punomasni
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom jaje kokošje
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g parmezan
- mješavina suhih začina
- 50 g maslac, slani
Priprema
- U dublju posudu ulijte vodu, ulje, sol i pustite da provri. Kada provri ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Stavite ih u cjedilo i pustite da se dobro ocijede.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Uzmite vatrostalnu posudu, namažite je maslacem pa u nju ubacite njoke.
- U manjoj posudi dobro izmiješajte jaja, vrhnje, naribanu goudu i mlijeko te posolite po ukusu, pa prelijte preko njoka i odozgo pospite parmezanom.
- Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.
Kuhane njoke zapecite u pećnici prelivene s jajima, vrhnjem, parmezanom i mlijekom