Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni patlidžani

Zapečeni patlidžani
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i brz recept Ane Grgić

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 739

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 100 g parmezan
  • sol
  • papar
  • 2 kom jaje kokošje
  • 15 g sušena rajčica
  • ulje maslinovo
  • ružmarin

Priprema

  1. Patlidžane oguliti i narezati na tanke ploške, poslagati ih u pleh za pečenje I začiniti sa solju, paprom i maslinovim uljem.
  2. Peći na 175 Celzijevih stupnjeva oko 5 min.
  3. Dok se patlidžan peče napraviti umak: rajčicu oguliti i staviti u posudu, dodati parmezan, jaja, maslinovo ulje i ružmarin. Sa štapnim mikserom napraviti jednoličnu smjesu. Kad su patlidžani pečeni staviti ih u keramičku posudu, zaliti sa smjesom od rajčice, na vrh staviti jos malo parmezana I zapeći na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 min.

Jednostavan i brz recept Ane Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.