gastro postao
Jednostavan i brz recept Ane Grgić
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 739
Potrebno vam je
- 1 kom patlidžan
- 3 kom rajčica, crvena
- 100 g parmezan
- sol
- papar
- 2 kom jaje kokošje
- 15 g sušena rajčica
- ulje maslinovo
- ružmarin
Priprema
- Patlidžane oguliti i narezati na tanke ploške, poslagati ih u pleh za pečenje I začiniti sa solju, paprom i maslinovim uljem.
- Peći na 175 Celzijevih stupnjeva oko 5 min.
- Dok se patlidžan peče napraviti umak: rajčicu oguliti i staviti u posudu, dodati parmezan, jaja, maslinovo ulje i ružmarin. Sa štapnim mikserom napraviti jednoličnu smjesu. Kad su patlidžani pečeni staviti ih u keramičku posudu, zaliti sa smjesom od rajčice, na vrh staviti jos malo parmezana I zapeći na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 min.
Jednostavan i brz recept Ane Grgić