Recepti 03. listopada 2014.

Zapečeno povrće s fetom i maslinama

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeno povrće uvijek je odličan prilog, a uz fetu i masline pun je pogodak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 469

Potrebno vam je

  • 200 g slanutak, suhi
  • 500 g tikvice, zelene
  • 150 g rajčice, cherry
  • 1 šaka masline, zelene, slane konzerv.
  • 100 g feta sir
  • 0.50 žlica ulje maslinovo
  • list bosiljka
  • sol

Priprema

  1. Slanutak preko noći namočite u vodi. Sutradan ga operite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga. Operite i očistite povrće, narežite na kockice i stavite u papir za pečenje.
  2. Dodajte crne masline, malo maslinova ulja i slanutak, zatvorite papir u košaricu te pecite na limu za pečenje na 200°C oko 20-25 minuta. Otvorite papir, posolite, dodajte kockice fete, listove bosiljka i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.