Recepti 04. studenoga 2018.

Započinjemo sezonu ispijanja vruće čokolade

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Temperature su natprosječno visoke za polovicu listopada, ali mi smo se odavno prebacili na jesenske namirnice i recepte za hladnije dane. Između ostalog, ovog smo vikenda pripremili i prvu vruću čokoladu sezone!

Donosimo vam brzinski recept za vruću čokoladu s cimetom i vanilijom, koja će vas osvojiti svojom kremoznošću. Budući da vam za jednu šalicu treba čak 50 grama tamne čokolade, ovo je zapravo bogati desert - idealan za slobodno popodne ili dugi vikend. 

Mi smo koristili čokoladu sa 70% kakaa i nismo dodatno zaslađivali, no vi po potrebi možete ubaciti jednu ili dvije žličice smeđeg šećera. 

 

Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti

 

Sastojci:

  • 2,5 dcl mlijeka
  • 50 g tamne čokolade (minimalno 60% kakaa)
  • ¼ žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice cimeta

*smeđi šećer po želji

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Nasjeckajte tamnu čokoladu i stavite je u posudu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu. Najbolje je da mikrovalnu podesite na srednju jačinu, stavite posudu s čokoladom na pola minute, izvadite, promiješajte i vratite na još 30 sekundi. Ponavljajte postupak dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  2. Zagrijte mlijeko s ekstraktom vanilije i cimetom. Ako volite slađu vruću čokoladu, dodajte i malo smeđeg šećera. Pričekajte da se zagrije i povremeno promiješajte.
  3. Zagrijano mlijeko maknite s vatre, ulijte rastopljenu čokoladu i miješajte.

 

Možda vas zanima... Brzi prhki tart s dvije vrste čokolade Kolumne

 

Poslužite uz tučeno vrhnje i naribanu čokoladu!

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.