Recepti 4076 prikaza 04. studenoga 2018.

Započinjemo sezonu ispijanja vruće čokolade

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Temperature su natprosječno visoke za polovicu listopada, ali mi smo se odavno prebacili na jesenske namirnice i recepte za hladnije dane. Između ostalog, ovog smo vikenda pripremili i prvu vruću čokoladu sezone!

Donosimo vam brzinski recept za vruću čokoladu s cimetom i vanilijom, koja će vas osvojiti svojom kremoznošću. Budući da vam za jednu šalicu treba čak 50 grama tamne čokolade, ovo je zapravo bogati desert - idealan za slobodno popodne ili dugi vikend. 

Mi smo koristili čokoladu sa 70% kakaa i nismo dodatno zaslađivali, no vi po potrebi možete ubaciti jednu ili dvije žličice smeđeg šećera. 

 

Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada Ine Garten Recepti

 

Sastojci:

  • 2,5 dcl mlijeka
  • 50 g tamne čokolade (minimalno 60% kakaa)
  • ¼ žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice cimeta

*smeđi šećer po želji

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Nasjeckajte tamnu čokoladu i stavite je u posudu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu. Najbolje je da mikrovalnu podesite na srednju jačinu, stavite posudu s čokoladom na pola minute, izvadite, promiješajte i vratite na još 30 sekundi. Ponavljajte postupak dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  2. Zagrijte mlijeko s ekstraktom vanilije i cimetom. Ako volite slađu vruću čokoladu, dodajte i malo smeđeg šećera. Pričekajte da se zagrije i povremeno promiješajte.
  3. Zagrijano mlijeko maknite s vatre, ulijte rastopljenu čokoladu i miješajte.

 

Možda vas zanima... Brzi prhki tart s dvije vrste čokolade Kolumne

 

Poslužite uz tučeno vrhnje i naribanu čokoladu!

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.