Upravo sada, više nego ikada, tražimo brza, ukusna i nutritivno bogata rješenja za ručak koja će nas osvježiti i nahraniti, bez dugog i mukotrpnog nakuhavanja.
Panona Mare proizvodi vaš su saveznik u vrućim ljetnim danima – štede vaše dragocjeno vrijeme, a ne pristaju na kompromise kad je riječ o kvaliteti. Slatkovodna riba u najhrskavijoj panadi, bogata proteinima i bez aditiva, spremna je za tavicu, pećnicu ili airfryer – kako god vama najviše odgovara. Zdravi obrok gotov je za nekoliko minuta, a jedino što vam preostaje je izabrati oblik. Mališanima su svakako favoriti fishnuggetsi u obliku ribice, srca, zvijezde ili broda, a roditelji se mogu počastiti i nešto drugačijim okusima kao što su fishchips pikant ili fishchips curry.
Zdravlje, rast i razvoj u jednom obroku: Riblji zalogaji koji djeca vole
Koji god oblik odabrali, nećete pogriješiti, jer svi Panona Mare proizvodi su napravljeni od najboljih fileta ribe, bez kostiju i bez dugotrajne pripreme. Inspiraciju možete pronaći i u video receptima popularnog chefa i brend ambasadora Tomice Đukića, dugogodišnjeg glavnog kuhara hrvatske nogometne reprezentacije koji dobro pazi da svaki obrok bude nutritivno kvalitetan i uravnotežen. Dajte mašti na volju jer se Panona Mare proizvodi mogu pripremiti kao predjelo ili glavno jelo u raznim kombinacijama - s povrćem, u obliku salate ili sendviča.
Mi vam donosimo tri brza i ukusna recepta koje možete spremiti već danas - na vama je samo da se prepustite jednostavnoj pripremi i izvanrednom okusu.
1. Fishnuggets Kids s prženim batatom, tzatziki dip & kečap
Sastojci:
● 1 pakiranje PANONA MARE Fishnuggets Kids
● 2 manja batata
● 1 žlica majoneze light
● 3 žlice grčkog jogurta
● 1/3 krastavca salatara
● 1/2 limuna
● prstohvat slatke crvene paprike
● blagi kečap ili BBQ umak
● maslinovo ulje
● sol&papar
Priprema: Fishnuggets Kids pripremite prema uputama na ambalaži – u tavi, pećnici ili airfryeru uz dodatak mrvice ulja. Batat operite i narežite na jako tanke listiće, najbolje mandolinom. Listiće batata posušite papirnatim ubrusom i pržite ih u vrućem ulju zagrijanom da pohrskave i poprime zlatno-narančastu boju.
Tzatziki dip: Krastavac narežite na četvrtine, odstranite srž s košticama i narežite ga potom na sitne kockice. Dodajte majonezu i grčki jogurt, lagano posolite i popaprite, poškropite s par kapi limuna i maslinovog ulja. Promiješajte i tzatziki dip pri serviranju posipajte s malo crvene slatke paprike. U tzatziki dip, ako djeca to vole, dodajte i malo sjeckanog češnjaka, listiće kopra ili komorača. Po želji, uz Fishnuggets Kids servirajte i blagi kečap ili neki drugi dip po želji. Uživajte u jelu!
2. Fishnuggets Classic s lešo krumpirom, brokulom i tikvicom
Sastojci:
● 1 pakiranje PANONA MARE Fishnuggets Classic
● 2 srednje velika crvena krumpira
● 1 manja brokula
● 1/2 tikvice
● režanj češnjaka
● maslinovo ulje
● sol&papar
Priprema: Fishnuggets Classic pripremite prema uputama na ambalaži, a pri serviranju poškropite s par kapi limuna.
Krumpire ogulite i narežite na kockice te stavite kuhati u lagano posoljenu vodu. Brokulu dobro operite i narežite na manje komade. Tikvicu narežite na četvrtine, odstranite spužvastu sredinu i narežite je potom na komadiće malo veće od krumpira. Kada je krumpir skoro kuhan, dodajte brokulu i komade tikvica. Sve zajedno kuhajte da krumpir skroz omekša, a brokula i tikvica ostanu „al dente“. Procijedite, povrće začinite sitno sjeckanim češnjakom i poškropite maslinovim uljem. Lagano posolite i popaprite, te nježno promiješajte. Dobar tek!
3. Fishchips Classic s hrskavom, svježom salatom i Cezar dressingom
Sastojci:
● 1 pakiranje PANONA MARE Fishchips Classic
● 2 glavice baby salate Romane
● 1 krastavac
● 4 rotkvice
● 1/2 reske jabuke ala Granny Smith
● 4 cherry rajčice
● 2 žlice majoneze
● 2 žlice milerama
● žlica ribanog tvrdog sira ala Parmezan
● 2-3 slana inćuna
● žličica Dijon senfa
● 1/2 limuna
● žličica jabučnog octa
● maslinovo ulje
● sol&papar
Priprema: Fishchips Classic pripremite prema uputama na ambalaži. Salatu nasjeckajte na listove, operite ju i ocijedite. Krastavac, cherry rajčice i rotkvice narežite na ploške. Jabuku prvo narežite na četvrtine, odstranite joj koštice i također narežite na ploške.
Majonezi dodajte mileram, žličicu Dijon senfa i jabučnog octa, ribani sir, inćune, sok limuna i par kapi maslinova ulja. Popaprite i štapnim mikserom razradite u glatki kremasti dressing. Po potrebi posolite i dodajte još inćuna, da okus bude blago pikantni od inćuna, sira i Dijon senfa, te lagano kiselkast od limuna i octa. Cezar dressingom začinite salatu Romanu. Pri serviranju, salati dodajte ploške krastavca, cherry rajčice, rotkvice i jabuke.
Uz Fishchips Classic servirajte salatu, koju dodatno poškropite s par kapi maslinova ulja, a na tanjur dodajte i malo ekstra Cezar dressinga, koji koristimo kao dip. U slast!
Panirane Panona Mare proizvode potražite već danas u prodavaonicama Super Konzuma, Plodina i Kauflanda u gradovima diljem Hrvatske. Osim zdravih paniranih zalogaja, pod brendom Panona Mare na domaćem i europskom se tržištu može pronaći i svježi, smrznuti i delikatesni program, odnosno proizvode cijele ribe, ribljih odrezaka, fileta, dimljenog šarana te delikatesnih ribljih namaza.
Uštedite vrijeme, olakšajte si svakodnevicu i pripremite svojoj obitelji zdravi obrok koji će svi voljeti uz Panona Mare! Više potražite na panonamare.com.