Recepti 23. lipnja 2025.

Zdravi ljetni ručak za tren: Tri brza recepta koja će voljeti i oni najizbirljiviji

foto: boris berc
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto je pred vratima, temperature rastu, a želja za dugim boravkom u kuhinji rapidno pada. Svi se pitamo isto: što kuhati svaki dan, a da je lagano, zdravo i gotovo u trenu?

Upravo sada, više nego ikada, tražimo brza, ukusna i nutritivno bogata rješenja za ručak koja će nas osvježiti i nahraniti, bez dugog i mukotrpnog nakuhavanja.

Panona Mare proizvodi vaš su saveznik u vrućim ljetnim danima – štede vaše dragocjeno vrijeme, a ne pristaju na kompromise kad je riječ o kvaliteti. Slatkovodna riba u najhrskavijoj panadi, bogata proteinima i bez aditiva, spremna je za tavicu, pećnicu ili airfryer – kako god vama najviše odgovara. Zdravi obrok gotov je za nekoliko minuta, a jedino što vam preostaje je izabrati oblik. Mališanima su svakako favoriti fishnuggetsi u obliku ribice, srca, zvijezde ili broda, a roditelji se mogu počastiti i nešto drugačijim okusima kao što su fishchips pikant ili fishchips curry.

Zdravlje, rast i razvoj u jednom obroku: Riblji zalogaji koji djeca vole

Koji god oblik odabrali, nećete pogriješiti, jer svi Panona Mare proizvodi su napravljeni od najboljih fileta ribe, bez kostiju i bez dugotrajne pripreme. Inspiraciju možete pronaći i u video receptima popularnog chefa i brend ambasadora Tomice Đukića, dugogodišnjeg glavnog kuhara hrvatske nogometne reprezentacije koji dobro pazi da svaki obrok bude nutritivno kvalitetan i uravnotežen. Dajte mašti na volju jer se Panona Mare proizvodi mogu pripremiti  kao predjelo ili glavno jelo u raznim kombinacijama - s povrćem, u obliku salate ili sendviča.

Mi vam donosimo tri brza i ukusna recepta koje možete spremiti već danas - na vama je samo da se prepustite jednostavnoj pripremi i izvanrednom okusu.

1. Fishnuggets Kids s prženim batatom, tzatziki dip & kečap

 | Author: boris berc foto: boris berc

Sastojci:

●      1 pakiranje PANONA MARE Fishnuggets Kids

●      2 manja batata

●      1 žlica majoneze light

●      3 žlice grčkog jogurta

●      1/3 krastavca salatara

●      1/2 limuna

●      prstohvat slatke crvene paprike

●      blagi kečap ili BBQ umak

●      maslinovo ulje

●      sol&papar

Priprema: Fishnuggets Kids pripremite prema uputama na ambalaži – u tavi, pećnici ili airfryeru uz dodatak mrvice ulja. Batat operite i narežite na jako tanke listiće, najbolje mandolinom. Listiće batata posušite papirnatim ubrusom i pržite ih u vrućem ulju zagrijanom da pohrskave i poprime zlatno-narančastu boju.

Tzatziki dip: Krastavac narežite na četvrtine, odstranite srž s košticama i narežite ga potom na sitne kockice. Dodajte majonezu i grčki jogurt, lagano posolite i popaprite, poškropite s par kapi limuna i maslinovog ulja. Promiješajte i tzatziki dip pri serviranju posipajte s malo crvene slatke paprike. U tzatziki dip, ako djeca to vole, dodajte i malo sjeckanog češnjaka, listiće kopra ili komorača. Po želji, uz Fishnuggets Kids servirajte i blagi kečap ili neki drugi dip po želji. Uživajte u jelu!

2. Fishnuggets Classic s lešo krumpirom, brokulom i tikvicom

 | Author: boris berc foto: boris berc

Sastojci:

●      1 pakiranje PANONA MARE Fishnuggets Classic

●      2 srednje velika crvena krumpira

●      1 manja brokula

●      1/2 tikvice

●      režanj češnjaka

●      maslinovo ulje

●      sol&papar

Priprema: Fishnuggets Classic pripremite prema uputama na ambalaži, a pri serviranju poškropite s par kapi limuna.

Krumpire ogulite i narežite na kockice te stavite kuhati u lagano posoljenu vodu. Brokulu dobro operite i narežite na manje komade. Tikvicu narežite na četvrtine, odstranite spužvastu sredinu i narežite je potom na komadiće malo veće od krumpira. Kada je krumpir skoro kuhan, dodajte brokulu i komade tikvica. Sve zajedno kuhajte da krumpir skroz omekša, a brokula i tikvica ostanu „al dente“. Procijedite, povrće začinite sitno sjeckanim češnjakom i poškropite maslinovim uljem. Lagano posolite i popaprite, te nježno promiješajte. Dobar tek!

3. Fishchips Classic s hrskavom, svježom salatom i Cezar dressingom

 | Author: boris berc foto: boris berc

Sastojci:

●      1 pakiranje PANONA MARE Fishchips Classic

●      2 glavice baby salate Romane

●      1 krastavac

●      4 rotkvice

●      1/2 reske jabuke ala Granny Smith

●      4 cherry rajčice

●      2 žlice majoneze

●      2 žlice milerama

●      žlica ribanog tvrdog sira ala Parmezan

●      2-3 slana inćuna

●      žličica Dijon senfa

●      1/2 limuna

●      žličica jabučnog octa

●      maslinovo ulje

●      sol&papar

Priprema: Fishchips Classic pripremite prema uputama na ambalaži. Salatu nasjeckajte na listove, operite ju i ocijedite. Krastavac, cherry rajčice i rotkvice narežite na ploške. Jabuku prvo narežite na četvrtine, odstranite joj koštice i također narežite na ploške.

Majonezi dodajte mileram, žličicu Dijon senfa i jabučnog octa, ribani sir, inćune, sok limuna i par kapi maslinova ulja. Popaprite i štapnim mikserom razradite u glatki kremasti dressing. Po potrebi posolite i dodajte još inćuna, da okus bude blago pikantni od inćuna, sira i Dijon senfa, te lagano kiselkast od limuna i octa. Cezar dressingom začinite salatu Romanu. Pri serviranju, salati dodajte ploške krastavca, cherry rajčice, rotkvice i jabuke.

Uz Fishchips Classic servirajte salatu, koju dodatno poškropite s par kapi maslinova ulja, a na tanjur dodajte i malo ekstra Cezar dressinga, koji koristimo kao dip. U slast!

Panirane Panona Mare proizvode potražite već danas u prodavaonicama Super Konzuma, Plodina i Kauflanda u gradovima diljem Hrvatske. Osim zdravih paniranih zalogaja, pod brendom Panona Mare na domaćem i europskom se tržištu može pronaći i svježi, smrznuti i delikatesni program, odnosno proizvode cijele ribe, ribljih odrezaka, fileta, dimljenog šarana te delikatesnih ribljih namaza.

Uštedite vrijeme, olakšajte si svakodnevicu i pripremite svojoj obitelji zdravi obrok koji će svi voljeti uz Panona Mare! Više potražite na panonamare.com.