gastro postao
Razveselite prijatelje, obitelj i goste slasnim zebra-kolačem čitateljice magazina Skuhatćute Dijane Kovačević
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 335
Potrebno vam je
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 150 g šećer, kristal
- 100 g maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 150 ml jogurt (3.2% masti)
- 8 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- mljeveni cimet
- ekstrakt vanilije
- kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Izmiješajte jaja, šećer, jogurt, mlijeko i maslac. Dodajte prašak za pecivo i brašno te sve dobro umutite. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio dodajte žličicu cimeta i dvije žlice kakaa, a u drugi ekstrakt vanilije. Slastičarske vrećice ili obične vrećice za zamrzivač napunite smjesom. U kalup za torte stavite papir za pečenje i na sredinu stavljajte smjese po redu, jednu pa drugu, sve dok se ne potroši svo tijesto i ne napunite kalup.
- Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pospite šećerom u prahu kad je kolač gotov.
Izvor Skuhatćute