Recepti 03. listopada 2014.

Zebra-kolač prema receptu čitateljice Dijane Kovačević iz Zagreba

gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite prijatelje, obitelj i goste slasnim zebra-kolačem čitateljice magazina Skuhatćute Dijane Kovačević

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 335

Potrebno vam je

  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 150 g šećer, kristal
  • 100 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 ml jogurt (3.2% masti)
  • 8 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • mljeveni cimet
  • ekstrakt vanilije
  • kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Izmiješajte jaja, šećer, jogurt, mlijeko i maslac. Dodajte prašak za pecivo i brašno te sve dobro umutite. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
  2. U jedan dio dodajte žličicu cimeta i dvije žlice kakaa, a u drugi ekstrakt vanilije. Slastičarske vrećice ili obične vrećice za zamrzivač napunite smjesom. U kalup za torte stavite papir za pečenje i na sredinu stavljajte smjese po redu, jednu pa drugu, sve dok se ne potroši svo tijesto i ne napunite kalup.
  3. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pospite šećerom u prahu kad je kolač gotov.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.