Recepti 13. listopada 2014.

Zgužvana pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pita smiješnog imena vratit će vas u djetinjstvo k svježem siru i kajmaku!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 67

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za pite
  • 500 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 100 g kajmak
  • 4 kom jaje kokošje
  • 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 0.50 žlica sol

Priprema

  1. U smjesu od jaja i sira lagano ulijte mlijeko pa promiješajte nadjev za pitu sa sirom. Lim za pečenje premažite uljem te na dno stavite dvije kore koje prelijte s nekoliko kapi ulja. Dvije kore ostavite sa strane za prekrivanje pita, a preostale kore, jednu po jednu, bogato umočite u nadjev i zgužvane slažite u lim.
  2. kad sve kore složite, prelijte ih ostatkom nadjeva i s nekoliko kapi ulja te dvjema preostalim korama koje ste premazali uljem prekrijte pitu od sira. Stavite je u pećnicu zagrijanu na 200°c i pecite dok ne dobije lijepu rumenu boju, oko 40 minuta.
  3. Napravite nadjev tako da odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke s usitnjenim sirom, kajmakom i soli. Zatim dodajte čvrsto tučene bjelanjke i lagano promiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.