gastro postao
Ova pita smiješnog imena vratit će vas u djetinjstvo k svježem siru i kajmaku!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 67
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za pite
- 500 g sir kravlji svježi (cottage)
- 100 g kajmak
- 4 kom jaje kokošje
- 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 0.50 žlica sol
Priprema
- U smjesu od jaja i sira lagano ulijte mlijeko pa promiješajte nadjev za pitu sa sirom. Lim za pečenje premažite uljem te na dno stavite dvije kore koje prelijte s nekoliko kapi ulja. Dvije kore ostavite sa strane za prekrivanje pita, a preostale kore, jednu po jednu, bogato umočite u nadjev i zgužvane slažite u lim.
- kad sve kore složite, prelijte ih ostatkom nadjeva i s nekoliko kapi ulja te dvjema preostalim korama koje ste premazali uljem prekrijte pitu od sira. Stavite je u pećnicu zagrijanu na 200°c i pecite dok ne dobije lijepu rumenu boju, oko 40 minuta.
- Napravite nadjev tako da odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke s usitnjenim sirom, kajmakom i soli. Zatim dodajte čvrsto tučene bjelanjke i lagano promiješajte.
Izvor Skuhatćute