gastro postao
Skuhanu brokulu prelijte bešamelom, pospite sirom pa u namašćenu posudu stavite pola brokule, na nju narezana tvrdo kuhana jaja pa preostalu brokulu. Pospite peršinom, krušnim mrvicama i listićima maslaca te zapecite
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 182
Potrebno vam je
- 2 šalica kuhana riža
- 60 g parmezan
- sol
- ulje, biljno
- 50 g ementaler
- 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 30 g gouda punomasni
- 3 kom jaje kokošje
- 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
- svježe mljeveni papar
- krušne mrvice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte rižu s 40 g parmezana, soli i paprom. Stavite brokulu u kipuću vodu i kuhajte četiri-pet minuta, procijedite je i dodajte smjesi od riže.
- Stavite smjesu u vatrostalnu posudu, pospite naribanom gaudom i ementalerom. U manjoj posudi izmiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Prelijte time brokulu.
- Jelo pospite mrvicama i pecite u pećnici oko 25 minuta.
Izvor Skuhatćute