Recepti 03. listopada 2014.

Zimski složenac s rižom i tri vrste sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Skuhanu brokulu prelijte bešamelom, pospite sirom pa u namašćenu posudu stavite pola brokule, na nju narezana tvrdo kuhana jaja pa preostalu brokulu. Pospite peršinom, krušnim mrvicama i listićima maslaca te zapecite

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 182

Potrebno vam je

  • 2 šalica kuhana riža
  • 60 g parmezan
  • sol
  • ulje, biljno
  • 50 g ementaler
  • 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 30 g gouda punomasni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • svježe mljeveni papar
  • krušne mrvice

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte rižu s 40 g parmezana, soli i paprom. Stavite brokulu u kipuću vodu i kuhajte četiri-pet minuta, procijedite je i dodajte smjesi od riže.
  2. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu, pospite naribanom gaudom i ementalerom. U manjoj posudi izmiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Prelijte time brokulu.
  3. Jelo pospite mrvicama i pecite u pećnici oko 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.