Ovaj će recept obožavati svi koji redovito piju napitak od mlijeka i kurkume...
Panna cotta je talijanski klasik od slatkog vrhnja, mlijeka, šećera i želatine koji ima nevjerojatan potencijal za transformaciju. Dokaz je i ovaj neobičan desert inspiriran zdravim „zlatnim mlijekom“, napitkom koji se priprema od kurkume, meda, đumbira i mlijeka.
Prije posluživanja naribajte malo muškatnog oraščića i cimeta. Nakon toga vam preostaje samo uživati u ovoj želatinoznoj, intenzivno žutoj poslastici.
Sastojci:
- 250 ml mlijeka
- 1 listić želatine (7 g)
- 1 ½ žlica mljevene kurkume
- 700 ml slatkog vrhnja
- Prstohvat soli
- 125 g meda
Priprema:
- Mlijeko prelijte u malu posudu pa uspite želatinu. Pričekajte pet minuta da omekša.
- Kurkumu dobro promiješajte sa žlicom slatkog vrhnja pa ulijte ostatak vrhnja, sol i med. Miješajte na laganoj vatri sve dok se med ne otopi, ali pazite da ne zavrije.
- Maknite smjesu s vatre pa umiješajte mlijeko. Dobro promiješajte, prelijte u čistu posudu i položite je u drugu posudu napunjenu vodom i ledom. Miješajte dok se hladi.
- Kad se smjesa ohladi i zgusne prelijte je u posudice, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Uživajte!