- Pečenka se brže peče ako je s kosti
Pečenka s kosti brže će se ispeći nego ona bez jer kost dovodi toplinu unutar mesa. A prije rezanja pečenka mora odstajati kako bi se sok vratio u meso.
- Pesto se najlakše priprema na ledu
Svježe listove bosiljka stavite u plastičnu vrećicu i zamrznite. Kad poželite pesto, smrvite zamrznuto lišće ne otvarajući vrećicu, a potom dodajte ostale sastojke (maslinovo ulje, češnjak, pinjole i permezan).
- Od ostataka se pravi temeljac
Riblje glave, kosti, repne peraje nisu dobre za jelo, no od njih se pravi odličan temeljac - kuhajte ga s malo prešina, celera i lovora.
- Pazite da se tjestenina ne raskuha u juhi
Kupovno tijesto za juhu omekša već od samog stajanja u vreloj vodi. Ako juhu ne namjeravate poslužiti odmah, upotrijebite domaću tjesteninu ili noklice.