517 prikaza 28. rujna 2016.

Sočni štapići: Pileći ražnjići s umakom od vrhnja s lukom

Ražnjići
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite mesne ražnjiće s karameliziranim lukom i sočnim umakom od jogurta i češnjaka

Pripremite najslasnije ražnjiće na tavi ili roštilju i uživajte u okusima i mirisima sočnih delicija na štapiću.

Sastojci:

Karamelizirani luk:

  • 2 velika luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Prstohvat soli
  • Pola žličice smeđeg šećera
  • 1,5 žličica balzamičkog octa

Umak:

  • 200 ml jogurta
  • Češanj češnjaka
  • Žlica limunova soka
  • Sol, papar

Priprema:

1. Dobro ugrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pržite 15 minuta na umjereno jakoj vatri.
2. Dodajte šećer, posolite i popaprite te pržite još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte ocat.
3. Narežite piletinu na manje komade. Začinite je solju, paprom i kurkumom. Prelijte s malo maslinova ulja, a ostatak ugrijte u tavi.
4. Komadiće piletine najprije lagano zavrtite prstima pa tako nabodite na ražnjiće.
5. Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke i dobro promiješajte.
6. Poslužite uz piletinu s lukom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.