Vrelu vodu ne moraš koristiti samo za kuhanje tjestenine ili pripremu čaja. Imamo još nekoliko ideja na koje ti načine ona može pomoći.
Vrela voda vraća sjaj potamnjenom srebru
Tko bi rekao da vruća voda može vratiti izgubljeni sjaj srebru? Jednostavno uzmi svoju aluminijsku tavu ili emajliranu posudu i dodaj u nju soda bikarbonu, sol i ocat. Zatim ulij malo kipuće vode i dodaj svoju srebrninu i gledaj kako ponovno poprima svoj izvorni sjaj.
Vrela voda uklanja neugodne mirise
Mirisi kuhanja ponekad u kuhinji ostaje duže nego što ti to želiš, što samo pogoršava već neugodan miris koji možda dolazi iz tvojeg spremnika za otpad ili iz prljavih posuda. Veoma lako ćeš riješiti navedeni problem, a sve što trebaš napraviti jest u posudu dodati vodu, malo limuna i začine po želji poput cimeta ili klinčića i pričekati da zakipi.
Očisti mikrovalnu pećnicu uz pomoć vruće vode
Imaš li prljavu mikrovalnu, vrela voda ono je što će ti pomoći, olakšavajući njeno čišćenje i brisanje. Sve što trebaš napraviti je u posudu sigurnu za uporabu u mikrovalnoj pećnici staviti malo vode i uključiti mikrovalnu kako bi nastala para.
Zatim trebaš pričekati minutu i uz pomoć krpe obrisati prljavštinu. Po želji u posudu možeš dodati i malo limuna ili njegova soka kako bi ti kiselina iz njega pomogla i ostavila iza sebe svjež miris.
Vrelom vodom očisti začepljeni odvod
Iako jake kemikalije mogu biti učinkovit način za čišćenje začepljenih odvoda, one također predstavljaju rizik od korozije cijevi. Pa, koji je najbolji način uklanjanja nastalih blokada? Umjesto sredstva koja se mogu kupiti u trgovini, pokušaj uliti kipuću vodu u začepljeni odvod.
No pripazi i da istinski kipuću vodu koristiš samo ako imaš metalne cijevi kada je u pitanju odvod. Za PVC cijevi umjesto kipuće, koristi samo vruću vodu u kombinaciji s octom i sodom bikarbonom.
Očisti kuhalo za vodu i lonce
S vremenom je normalno da se naslage kalcija i vapnenca nakupljaju na loncima ili na kuhalu za vodu kojeg često koristiš. Kako bi ih očistila, sve što trebaš u njih uliti jest vodu i ocat u omjeru 1:1. Ostaviti da tekućina zakuha i zatim ju ostaviti da se ohladi i ispere nastao nered.