1. Smanjite veličinu porcije
Nemojte pretrpati vaš tanjur, već ostavite mjesta oko ruba tanjura kako bi boje hrane došle do izražaja. Predlažemo vam da koristite tanjure bijele boje kako bi dobili veći kontrast.
2. Premažite ili poprskajte
Kako bi na fotografijama izgledalo sjajno i primamljivo, povrće poprskajte vodom, a meso pomoću kista premažite uljem.
3. Igrajte se kutovima
Poradite na kutovima kamere kako bi bili sigurni da ste „ulovili“ najbolji dio tanjura.
4. Pripazite da ne prekuhate povrće
Preporučamo vam da povrće kuhate na pari. Na taj način ćete očuvati hranjive tvari te, istovremeno, očuvati boje vašeg povrća.
5. Sljepljena tjestenina nije lijepa tjestenina
Kuhanu tjesteninu ostavite u vodi ili je pomiješajte s malo ulja kako se prije posluživanja ne bi slijepila.
Dobar tek, nakon fotkanja, naravno :)