Špajza 30. lipnja 2016.

Akademija Kralj žara - sve što ste ikada željeli znati o roštilju!

Kralj žara
foto: John Pavlish
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da vrhunski gastro kritičari tvrde kako je napraviti ukusan roštilj jednako teško kao nacrtati remek djelo!?

Svaka priča o dobrom roštilju počinje s odabirom samog roštilja. Kako bi taj gurmanski doživljaj svima ostao u najboljem sjećanju osnovana je akademija Kralj žara – mjesto gdje svaka priča o roštilju postaje najljepša uspomena.

Majstori roštilja iz slovenije Miha i Nejc Pešec pokazali su kako roštilj ne mora služiti samo za pripremu mesa, već su svojim kulinarskim vještinama na roštilju pripremili rižoto sa škampima i šparogama, hobotnicu s povrćem te razne mesne i riblje specijalitete. 

Misija Kralja žara je prvenstveno podizanje kulture pripreme roštilja i s tim ciljem razvijena je akademija na kojoj se uči - kako dobiti najbolje od roštilja. Sve što vam je potrebno za pravi roštilj od sada možete naći u Kralju žara u Svetoj Nedelji kraj Samobora, od kvalitetnih roštilja Weber, Kamado Joe i La Caja China do velikog izbora dodatne opreme, premium mesa, a uskoro će biti dostupni i vlastiti začini i umaci. 

Kralj žara | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

AKADEMIJA KRALJ ŽARA: 

Glavni cilj akademije pečenja na roštilju prvenstveno je educirati sudionike da njihov roštilj može učiniti više nego što misle. Akademija obično traje 8 sati tokom kojih se obrađuju teme od paljenja roštilja, raznih načina pripreme roštilja i pečenja, pa sve do "neugodnog" čišćenja roštilja. Na Akademiji se razrađuju vještine pečenja, sastav namirnica i priprema hrane, a sudionici se mogu uključiti i u samo pečenje i pripremu jela. Akademija je podijeljena u nekoliko faza:

Kralj žara 

  • Uvod u pečenje
  • Morska akademija
  • Dimljenje
  • Kobe akademija
Kralj žara | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Više informacija, savjeta i zanimljivosti potražite na web stranici www.kraljzara.hr 

Kralj žara | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.