Špajza 20. travnja 2017.

U Bangkoku zabranjen street food!?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nevjerojatna vijest zadesila je ljubitelje putovanja i dobrih street food zalogaja. Gradske vlasti najavile su zatvaranje svih, prema mnogima najboljih na svijetu, uličnih lokala.

Bangkok je nedavno, sasvim opravdano, reći će vam oni koji su ga posjetili, proglašen najboljom svjetskom destinacijom ulične hrane, a danas tu istu meku za ljubitelje fine ulične hrane gradske vlasti žele ugasiti, navodi portal Nation.
 


Poznat po četvrtima kao što su Chinatown i Khao San Road koje posebno naglašavaju ljepotu ulične hrane, a koje su sam Bangkok i proslavile, sada bi mogle u potpunosti nestati.

Nevjerojatna je činjenica kako je Bangkok do nedavno iste koristio za turističku promociju čitavog područja, a danas se ista vlast želi osvetiti uličnim prodavačima zbog banalnog razloga kao što je oduzimanje previše mjesta pješacima koji, usput rečeno, do sada nije predstavljao baš nikakav problem.
 

 

ลูกชิ้นปิ้ง แสนอร่อย #streetfoodbangkok #thailand

A post shared by uglykidtui (@uglykidtui) on


Uz to, kao glavni razlozi navode se i sigurnost i čistoća gradskog okruženja, a primarni cilj gradskih vlasti jest do kraja godine maknuti baš sve štandove i otvorene kuhinje. Šetnja bangkoškim ulicama tako će poprimiti  posve drugačiju dimenziju pa će šarenilo i mirise sa štandova zamijeniti tek puste ulice. Iako takvo što nikome nije u interesu, iz gradske uprave najavljuju kako sve rade u cilju vraćanja ulica pješacima.
 

 

street food . #thailand #bangkok #nonatrip #streetfoodbangkok

A post shared by nurul afna (@nurultiqih) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.