Špajza 22. ožujka 2016.

Bistrot: Gastro kutak na najljepšem zagrebačkom trgu

Bistrot
1/6
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Epidemiji otvaranja bistroa po Zagrebu (protiv koje se ni najmanje ne bunimo) pridružio se i Bistrot, gastro kutak zagrebačkog Hemingway lounge bara kod HNK-a.

lokala Ime je malo flah, samo tako, Bistrot... pa će vas ljudi možda blijedo gledati kad ćete im objašnjavati kuda idete.

U Bistrot.

Da, ali koji?

No, jednom kada se nađu ispred Hemigwaya, bit će im jasno na što ste točno mislili. 

Uređenje je ciljalo pokupiti estetiku pariških ili španjolskih bistroa, koji su počesto puno veće rupe, što nadoknađuju svojim razbarušenim šarmom. U Bistrotu će se morati potruditi da taj šarm još ispoliraju.

Za početak bi bilo dobro da poslože prioritete. To je na jedan od prvih sunčanih dana svakako bila najpopularnija zagrebačka terasa na kojoj je bilo teško pronaći slobodno mjesto, a konobari su se namučili poslužiti sve koji su se tamo zatekli. Bistrot je pritom pao u drugi plan, kao i oni koji su se tamo zatekli u pokušaju da nešto pojedu. 

Bistrot 

Jelovnik isprintan u formatu nešto većem od dnevnih novina simpatična je i dobro izdizajnirana priča. Uklapa se u cjelokupno, pomalo hrabro uređenje, koje međutim puno bolje podnosi koncept „sve sa svim“.

Čini mi se da je jedan od problema Bistrota što na jelovniku ima previše svega. Probala sam nekoliko jela i sasvim je jasno, iza u kuhinji postoji tim prilično ozbiljnih kuhara. Nikakva gablec „prtljanja“ ili stoputa viđene stvari. Netko se zaista potrudio osmisliti jelovnik, a oni u kuhinji izvode ga prilično precizno. Baš zato svaki put ispočetka želim da mi se Bistrot svidi, jer za razliku od mnogih, novce nisu ulupali samo u uređenje nego i u kuhare.

No, Bistrot ne zna želi li biti bistro ili restoran, i vjerojatno to zbunjuje publiku. Tu su i doručci i brunchevi, pa juhe, hladna predjela, pašte, riba, meso, salate, nema čega nema! Pa malo isprobavamo nešto novo (a la francuska juha ili svinjski obrazi u churrasco umaku pa na to još kurkume!), a malo imamo ajngemahtec i pohance (u pokušaju de- i rekonstrukcije). Na kraju dobijemo mjesto koje nije ni (pariška?) gostionica, niti restoran, a nije ni bistro.

Ni kokteli, po kojima je Marin Nekić poznat, u Bistrotu ne dobivaju na važnosti, a upravo je to nešto što bi ovom mjestu moglo dati prepoznatljiv touch. Smanjiti značajno jelovnik, napisati ga na crnu ploču i postaviti ispred lokala (ako se već igramo bistroa), osmisliti dnevna i večernja jela u kombinaciji s koktelima, i zaživjeti kao bistro koji na lokaciji na kojoj se nalazi nikako ne smije zjapiti prazan. Šteta je da onako sjajno uređenje posluži samo kao kulisa za ispijanje beskonačnih kavica na suncu.

Adresa: Trg maršala Tita
Telefon: 01 4855 888
Radno vrijeme: pon-sub 8-23h
Web: www.facebook.com/BistrotZagreb/?fref=ts
Kartice: DA
Parking: NE
Broj sjedećih mjesta: unutra 50-ak 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.