Špajza 23. ožujka 2016.

Čestitamo 140 rođendan najstarijem hrvatskom kvascu!

Kvasac
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedini proizvođač kvasca u Hrvatskoj i regiji ove godine slavi velikih 140 godina postojanja!

Kvasci su mikroorganizmi koji su svrstani među gljive. To su jednostanični organizmi, veliki od 3 do 4 µm u promjeru, iako neki kvasci mogu doseći preko 40 µm. Kvasci se dijele na pet rodova, od kojih je nama za kuhanje definitivno najbitniji Saccharomyces, u kojeg spada i pivski, odnosno pekarski kvasac - Saccharomyces cerevisiae! A tu imamo svog konja za trku!

Kvasac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Naime, od osnutka davne 1876. godine, Kvasac d.o.o. prošao je dug put od vožnje kvasca na bečki dvor do priključenja najvećoj svjetskog grupaciji u proizvodnji kvasca i pekarskih dodatka Lesaffre Grupi početkom ovog stoljeća.

Predan stvaranju i drugih vrhunskih proizvoda - pekarskih dodataka, nadjeva i slastičarskih proizvoda, danas je sinonim za kvalitetu i tradiciju, a dobro poznati di-go brand godinama je najbolji saveznik svakom dizanom tijestu, bilo da se radi o kruhu, pecivu ili kolačima.

Ukusne recepte od dizanog tijesta za svaku prigodu možete pronaći na novoj web stranici www.kutakpeciva.com.

Kliknite, registrirajte se, spremajte pince, pletenice ili kiflice po njihovim receptima i osvajajte nagrade. 

Još jednom se pridružujemo čestitkama za okruglu brojku slavljeniku Kvasac d.o.o. - uživajte u kuhanju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.