Kvasci su mikroorganizmi koji su svrstani među gljive. To su jednostanični organizmi, veliki od 3 do 4 µm u promjeru, iako neki kvasci mogu doseći preko 40 µm. Kvasci se dijele na pet rodova, od kojih je nama za kuhanje definitivno najbitniji Saccharomyces, u kojeg spada i pivski, odnosno pekarski kvasac - Saccharomyces cerevisiae! A tu imamo svog konja za trku!
Naime, od osnutka davne 1876. godine, Kvasac d.o.o. prošao je dug put od vožnje kvasca na bečki dvor do priključenja najvećoj svjetskog grupaciji u proizvodnji kvasca i pekarskih dodatka Lesaffre Grupi početkom ovog stoljeća.
Predan stvaranju i drugih vrhunskih proizvoda - pekarskih dodataka, nadjeva i slastičarskih proizvoda, danas je sinonim za kvalitetu i tradiciju, a dobro poznati di-go brand godinama je najbolji saveznik svakom dizanom tijestu, bilo da se radi o kruhu, pecivu ili kolačima.
Ukusne recepte od dizanog tijesta za svaku prigodu možete pronaći na novoj web stranici www.kutakpeciva.com.
Kliknite, registrirajte se, spremajte pince, pletenice ili kiflice po njihovim receptima i osvajajte nagrade.
Još jednom se pridružujemo čestitkama za okruglu brojku slavljeniku Kvasac d.o.o. - uživajte u kuhanju!