Donosimo vam četiri prijedloga za brzinske marinade za piletinu, idealne za jednostavan ručak tijekom tjedna. Pripremite li ih na ovaj način, vaše će meso postati aromatičnije, mekše i daleko ukusnije.
Piletinu stavite u posudu pa joj dodajte nekoliko žlica ulja, sol i papar, češnjak, med i malo svježeg ribanog đumbira. Ubacite i malo čili papričice i sve zajedno dobro pomiješajte. Pustite da stoji najmanje pola sata i pecite na tavi ili u pećnici.
Za nešto svježiju, talijansku varijantu marinade najprije će vam biti potreban limunov sok. Ocijedite jedan limun, dodajte mu češnjak, sol i papar, maslinovo ulje i mješavinu talijanskih začina kao što su bosiljak, origano, timijan, mažuran i ružmarin. Sve dobro pomiješajte i dodajte piletini. Ovakva piletina odlično će se slagati uz jednostavne priloge kao što su riža i tjestenina.
Istočnjački okusi će pak od vas tražiti nešto neobičnije sastojke. Pripremite sok jedne limete, svježi korijander, sol, papar i čili umak. Dobivenom marinadom začinite piletinu i ostavite da stoji kako bi pokupila sve najbolje od namirnica. Pecite je u pećnici ili u kakvom finom umaku sa začinima poput curryja i kurkume.
Kinesku varijantu marinade najbolje ćete postići kombinacijom soja umaka, češnjaka, malo smeđeg šećera, soli i papra. Povežite sastojke, ubacite ih u posudu s piletinom, ispecite i poslužite uz posudicu riže i svježe salate.
Dobar tek!