Špajza 3153 prikaza 02. kolovoza 2019.

Danas kuhamo: Polpete od graška, kukuruza i puretine

Popečci

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Podložni raznim kombinacijama, popečci su odličan obrok za iskorištavanje raznih namirnica koje skoro pa trunu u hladnjaku

Polpete obožavamo jer u njih možemo staviti što god poželimo, a uspješno ih podvalimo i djeci koja inače ne obožavaju povrće. Nužno ne trebaju biti prženi na ulju, već u pećnici, a savršeno pristaju uz salatu i umak od vrhnja. 

 

Možda vas zanima... Rižoto od kukuruza i pancete za brz i zasitan ručak Recepti

 

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruza iz konzerve
  • 1 šalica zamrznutog graška
  • 150g puretine
  • korijander
  • 2 jaja
  • 1 šalica glatkog brašna
  • ulje
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Skuhajte grašak. Isperite kukuruz iz konzerve pa pomiješajte s graškom. Dodajte usitnjenu puretinu, korijandar, jaja i brašno te sve stavite u blender. Dobro začinite solju i paprom.
  2. Izmiksajte šalicu smjese dok ne postane jednolična pa dodajte ostatak.
  3. Ugrijte žlicu ulja u tavi. Od smjese napravite polpete pa pržite četiri po četiri od dvije do tri minute. Kad su gotove, dodajte još ulja i pržite ostatak dok ne potrošite smjesu.
  4. Ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru kako biste se riješili viška masnoće pa poslužite.

 

Možda vas zanima... Brza salata s rižom, surimi štapićima i kukuruzom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.