Špajza 25. kolovoza 2017.

Domaći kolačići sreće s tajnom porukom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fortune cookies, kako ih nazivaju diljem svijeta, zapravo su vrlo jednostavni keksići u koje možete sakriti poruku pa ih zatim podijeliti s najdražima

Hrskavi kolačići s porukom najčešće se poslužuju u restoranima kineske hrane kao brzi desert ili hrskavi zalogaj. Iako zbog oblika izgledaju popilično komplicirano, jednostavniji su nego što možete zamisliti. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, malo spretnosti i nešto mašte. 

 

Možda vas zanima... Kolačići s tahinijem - za najslađa popodneva Recepti


Obično skrivaju mudre poruke ili izreke koje vrlo lako možete osmisliti i sami. S obzirom na goste kojima ste namijenili kolačiće, na manje papiriće ispišite inspirativne poruke ili pak kakva lijepa sjećanja, upakirajte ih u još vrući kolačić i oblikujte. Brzo, lako i efektno.

 

Možda vas zanima... Bezglutenski keksići s čokoladom koji će vas osvojiti! Recepti
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
 

Za pripremu ovih kolačića trebat će vam 100 grama bijelog brašna, 150 grama šećera u prahu, 125 grama bjelanjaka i 60 grama otopljenog maslaca. Kombinaciji možete dodati i prstohvat začina po želji. S ovom će se kombinacijom idealno složiti vanilija no poželite li u potpunosti preokrenuti situaciju, dodati im možete i klinčić, cimet ili neki sličan začin.

 

Možda vas zanima... Slatki keksići od đumbira umočeni u čokoladu Špajza



Tijesto za kolačiće sreće priprema se brzinski pa će stoga biti najbolje da odmah upalite pećnicu i zagrijete ju na 180 stupnjeva. Pomiješajte suhe sastojke, a zatim im dodajte mokre. Dobro promiješajte pa na silikonskoj podlozi ili papiru za pečenje napravite tanke krugove. Pecite pet minuta. 

Za to vrijeme pripremite poruke i narežite ih na manje trakice. Zarolajte ih u male tuljce. Izvadite keksiće iz pećnice, istog trenutka dodajte poruku i lagano ih savinite na pola, a zatim još na pola. Na taj ćete način dobiti klasičan izgled kolačića sreće. Od ove smjese dobit ćete oko 24 komada kolačića sreće

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.