Špajza 12. kolovoza 2019.

Dvije odlične verzije grilanog kukuruza

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kukuruz možeš poslužiti kao prilog ili jednostavno popodnevni snack za cijelu obitelj. Iako je ukusan i samo malo posoljen, možeš ga premazati divnim marinadama i pretvoriti u pravu poslasticu.

Najprije izaberi dobar klip kukuruza provjerom je li komušina zelene boje i vlažna na dodir. Sljedeći je korak provjera boje samog kukuruza, koji bi trebao biti jarke žute boje. Ako ispunjava sve uvjete, spreman je za pripremu na grillu!

Preporučujemo da ga staviš na grill pri početku, kada je žar još uvijek jak. Preosta ti samo očistiti kukuruz od komušine i svile te odlučiti koja marinada najbolje odgovara tvojem ukusu...

 

Popečci od kukuruza Možda vas zanima... Brzi i hrskavi popečci od kukuruza Recepti

 

Talijanska marinada

  • 6 klipova kukuruza
  • 2 žlice meda
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žlice listića mente
  • Grubo mljeveni chili

Priprema:

  1. Grilaj kukuruz 10-ak minute, uz povremeno okretanje.
  2. Tekući med pomiješaj s maslinovim uljem pa premaži pripremljeni kukuruz.
  3. Pomiješaj parmezan s nasjeckanim listićima mente i grubo mljevenim čilijem.
  4. Pospi svaki klip i poslužite toplo!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Marinada s češnjakom i parmezanom

  • 6 klipova kukuruza
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlice Worcestershire umaka
  • 30 g naribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. U maloj tavi otopi maslac pa dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, Worcestershire, sol i papar. Promiješaj i pričekaj da se zagrije.
  2. Pripremljenom smjesom premaži klipove kukuruza.
  3. Grilaj ih 10-ak minuta i okreći kad primijetite da su lagano pocrnili.
  4. Makni ih s grila, premaži s ostatkom smjese i pospi parmezanom i peršinom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.