gastro postao
Kukuruz možeš poslužiti kao prilog ili jednostavno popodnevni snack za cijelu obitelj. Iako je ukusan i samo malo posoljen, možeš ga premazati divnim marinadama i pretvoriti u pravu poslasticu.
Najprije izaberi dobar klip kukuruza provjerom je li komušina zelene boje i vlažna na dodir. Sljedeći je korak provjera boje samog kukuruza, koji bi trebao biti jarke žute boje. Ako ispunjava sve uvjete, spreman je za pripremu na grillu!
Preporučujemo da ga staviš na grill pri početku, kada je žar još uvijek jak. Preosta ti samo očistiti kukuruz od komušine i svile te odlučiti koja marinada najbolje odgovara tvojem ukusu...
Talijanska marinada
- 6 klipova kukuruza
- 2 žlice meda
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žlice listića mente
- Grubo mljeveni chili
Priprema:
- Grilaj kukuruz 10-ak minute, uz povremeno okretanje.
- Tekući med pomiješaj s maslinovim uljem pa premaži pripremljeni kukuruz.
- Pomiješaj parmezan s nasjeckanim listićima mente i grubo mljevenim čilijem.
- Pospi svaki klip i poslužite toplo!
Marinada s češnjakom i parmezanom
- 6 klipova kukuruza
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlice Worcestershire umaka
- 30 g naribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
- U maloj tavi otopi maslac pa dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, Worcestershire, sol i papar. Promiješaj i pričekaj da se zagrije.
- Pripremljenom smjesom premaži klipove kukuruza.
- Grilaj ih 10-ak minuta i okreći kad primijetite da su lagano pocrnili.
- Makni ih s grila, premaži s ostatkom smjese i pospi parmezanom i peršinom.