Špajza 06. travnja 2016.

Elis caffe 2: Elysium - kava na još višem nivou!

Elis
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako kavi pristupate ozbiljno, zamemarivši instant napitke i svakojake mješavine koje nisu vidjele ni Afrike ni Amerike, jednostavno ste morali čuti za Nika Orosija i njegov Elis Cafe.

Eliscaffe bar je otvoren 7. rujna 2005, a pržionica kave 14. rujna 2009. Od toga datuma zaposlenici sami obavljaju uvoz, prženje i distribuciju kave. Ovo je, prema tome, prvi pravi kava bar i specialty pržionica kave u RH, koncipiran na samo jednome, kako u ponudi tako i u izgledu bara i pržionice, a to je kava! 

Osim što u svom lokalu poslužuju samo svoje proizvode, rado će vam samljeti svoju kavu za doma, ali i razgovarati o distribuciji svoje kave u druge lokale. 

No, ono što nas je ponukalo na ovu najavu je - otvorenje Eliscaffea 2, nazvanog Elysium!

Elis | Author: facebook foto: facebook

„Na meniju osim kave (za razliku od E 1) imamo i par piva, vina, ginova, dva kolača Petre Jelenić, i to je to. Imamo 200m2 s terasom od 60m2. Jednom mjesečno imat ćemo pop up večere. Na ovoj prvoj za 24 osobe je uz 7 slijedova i probrana vina gost chef bila Marina Gaši, a vinar Sepp Muster iz Austrije, jedan od vodećih biodinamičkih vinara na svijetu!" rekao nam je vlasnik Nik Orosi

Elis 

Meni će se mijenjati po sezonama kao i kava. Uz pop up večere će također imati i svirke i gostovanja DJ-eva, no sve u svoje vrijeme. 

"Kava je naša strast te mi istražujemo, uvozimo, pržimo i prodajemo neke od najboljih kava iz cijelog svijeta - vama na uživanje. Od New York Timesa na jednoj strani zemljine kugle pa do Dazzle u Japanu, svi su pisali o jednoj zajedničkoj stvari, našoj kvaliteti…dođite i uvjerite se i sami! Naš Menu je jednostavan i kratak, ali skoro doveden do savršenstva okusa u šalici."

Detalje o meniju potražite na stranici Eliscaffea, ili jednostavno svratite na vjerojatno najbolju kavu u Hrvatskoj.

ELISCAFFE & ROASTERY Ilica 63, 10000 Zagreb, Hrvatska
ELISCAFFE ELYSIUM Ilica 65 (dvorište), 10000 Zagreb, Hrvatska

Radno vrijeme:
pon-pet: 08:00h-19:00h
sub: 08:00-16:00h
ned: 09:00-14:00h 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.