Špajza 24. kolovoza 2021.

Ficlek je službeno otvorio sezonu knedli sa šljivama

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Što je kasno ljeto bez knedli sa šljivama?

Kako su objavili na svom Instagram profilu, sezona knedli sa šljivama u restoranu Ficlek službeno je otvorena. Omiljena zagrebačka gostionica poznata je po autentičnim hrvatskim zalogajima što znači da su knedle sa šljivama obavezan dio njihove ponude za kraj ljeta. Dok smo na adresi Pod zidom 5 tijekom ranijih mjeseci mogli kušati njihove knedle s marelicama, restoran pomno prati koje su namirnice u sezoni pa tako marelice polako zamjenjuju šljivama. 

Prilikom ranije posjete redakcije restoranu, chef Kristijan je velikodušno otkrio recept za Ficlekove knedle sa šljivama. Chef je pokazao kako umijesiti savršeno tijesto, kako pripremiti šljive za punjenje, ali i otkrio tajne na što trebamo paziti kada oblikujemo same knedle te kako ih najbolje skuhati. Kada pripremamo knedle obično ih napravimo znatno više nego što u tom trenutku možemo pojesti pa je chef objasnio i kako knedle najbolje zamrznuti. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Knedle prema Ficlekovom receptu najbolje bi bilo najprije isprobati na njihovoj šarmantnoj terasi ili unutar retro uređenog restorana i tada se s punim samopouzdanjem odvažiti na samostalnu pripremu. Naručiti ih možeš i preko servisa za dostavu hrane, no naš je savjet da svakako posjetiš gostionicu Ficlek smještenu tik do tržnice Dolac gdje odmah možeš kupiti sočne šljive. 

Ako si velika ljubiteljica knedli sa šljivama, možda će te zanimati i recept za tortu koja neodoljivo podsjeća na ovo starinsko jelo. Što god se odlučila isprobati, sada je vrijeme da iskoristiš sezonu šljiva i pripremiš ukusne slastice s njima. 
 

Možda vas zanima... Ova izvanredna torta neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.