Špajza 30. listopada 2023.

Gastro magija slavne Ane Roš u porečkom Spinnakeru

Ana Roš
Ana Roš u porečkom Spinnakeru foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Ana Roš, prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice, priredila je večeru za pamćenje i goste Valamarovog fine dining restorana Spinnaker provela kroz kulinarsko putovanje od 10 vrhunskih sljedova

Porečka riva je prošlog petka bila zasigurno najzanimljivija gastronomska lokacija u Istri. Naime, u sklopu serije večera Spinnaker Gourmet Stage, Valamarov fine dining restoran Spinnaker ugostio je kulinarsku divu Anu Roš, prvu slovensku cheficu s tri Michelinove zvjezdice. Jedinstveni doživljaj, gastronomski spektakl, najbolja večera ikad, nezaboravno iskustvo - samo su neki od komentara zadovoljnih ljubitelja, i mahom iskusnih poznavatelja gastronomije i domaće i regionalne gastronomske scene, a koji su uspjeli osigurati svoje mjesto u Spinnakeru.

 

Hiša Franko, Ana Roš Možda vas zanima... Hiša Franko Ane Roš osvojila treću Michelinovu zvjezdicu! Najave

 

Ana Roš je 2017. godine proglašena najboljom cheficom svijeta prema izboru The World’s 50 Best Restaurants, a njezin restoran Hiša Franko u Kobaridu nedavno je dobio i treću Michelinovu zvjezdicu. Večera u Spinnakeru bila je svojevrsni gastronomski mozaik aktualnih i budućih projekata ove poznate chefice.

Od prvog zalogaja focaccie s kozjim sirom iz Pekarne Ana, bruschette s majonezom od kamenica, inćunima, rajčicom i bosiljkom iz jelovnika restorana JAZ by Ana Roš, do klasika iz kuhinje Hiše Franko poput krumpira pečenog u ljetnoj slami, kiselog vrhnja s kavijarom ili ručno rezanih tagliolinija, planinskog zeca, kakaa i tartufa. Večeru od 10 sljedova pratili su fermentirani sokovi i pomno odabrana vina.

 | Author: Press Jedan od impresivnih sljedova foto: Press

"Reakcije gostiju su, očekivano, sjajne i to nas uvijek posebno veseli. Tada znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao. U Spinnakeru se u petak zaista osjetila prava gastro magija: kada se umjetnica poput Ane Roš spoji s našom vizijom rezultat je istinski kulinarski spektakl u kojem smo svi uživali. Razvoj gastronomske ponude u našim destinacijama izuzetno je važan i na tome ćemo raditi i u budućnosti. To je zasigurno jedan od načina da privlačimo goste tijekom cijele godine”, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

 | Author: Press Ana Roš u Spinnakeru - atmosfera u kuhinji foto: Press

Valamar godinama ulaže u hrvatsku gastronomiju, a uz organizaciju i sponzorstvo događanja kao što su Spinnaker Gourmet Stage i Tunalicious Street Food Festival, kompanija je ostvarila dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea s kojom su ljetos otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u Isabella Valamar Collection Island Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.

 | Author: Press Večera u Spinnakeru donijela je presjek svih trenutačnih projekata Ane Roš - od Hiše Franko sa 3 Michelinove zvjezdice, preko Pekarne Ana i novog restorana JAZ u Ljubljani foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.