Špajza 17. veljače 2022.

Gdje u vrijeme fašnika pojesti najbolje krafne u Zagrebu?

; Krafne, krofne ili pokladnice foto: Instagram @janjolinka / @orijent_zagreb
gastro postao gastro.24sata.hr
Fašnik je jedna od najstarijih tradicija u Hrvata, a prve asocijacije na njega su maskiranje, ulične povorke, ples, ali i krafne ili pokladnice kao nezaobilazna poslastica.

Napravili smo "đir" po Zagrebu i istražili gdje ovih dana možeš isprobati ukusne i kvalitetne krafne. U nastavku smo izdvojili naše favorite...

Orijent, Maksimirska 34 i Petrinjska 2

Orijent, slastičarska institucija s tradicijom dugom više od osam desetljeća, službeno je otvorio sezonu krafni. I ove godine u ponudi imaju premium krafne koje krasi spoj ukusnog tijesta, kremastog punjenja te savršeno doziranih aroma. Uz neizostavne klasične, punjene marmeladom od marelice, premium krafne dolaze u četiri varijante: čokoladni karamel, kikiriki crveni ribiz, pistacije maline i cheesecake borovnica. 

BROOM 44, Dolac

Najukusnije krafne ovih dana možeš isprobati u samom srcu Zagreba, u restoranu Broom 44 na Dolcu. Janja Benić u Broomu radi zaista posebne, mekane, mirisne i jako ukusne krafne. Njezine su krafne posljednjih mjeseci jedne od najpopularnijih među Zagrepčanima, a vikendom se rasprodaju do 11 sati. Zato požuri po svoju krafnu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janja Benic (@janjolinka)

Cukeraj, Jarun, Gajeva, Petrinjska

Slastičarnica Cukeraj u Zagrebu se nalazi na čak tri lokacije, a svojim ukusnim krafnama, ali i slasticama uveseljava svoje kupce već dugi niz godina. Pošto je stiglo vrijeme fašnika, Cukeraj krafne tradicionalno spravlja te se nalaze u ponudi do toplijih mjeseci kada ih zamijene domaćim sladoledom.

RougeMarin Doma, Petrinjska 2

Najslađe krafne možeš kupiti i u Rougemarinovoj specijaliziranoj trgovini u Petrinjskoj ulici! Pripremili su četiri neodoljiva okusa: Creme Brulée, čokolada, domaći pekmez od mandarine, pekmez od šljiva. Krafne možeš kupiti u paketu od četiri komada za 28 kn. 

Neka jedu kolače, Horvaćanska 3

Pastry chefica Ivane Čuljak-Lošić već neko vrijeme svojim slatkim delicijama uveseljava posjetitelje A most unusual gardena. Krafne brenda "Neka jedu kolače" možeš kupiti svaki dan od 10h u A most unusual gardenu na adresi Horvaćanska 3. Krafne dolaze u šest okusa; marelica, Nutella, vanilija, pistacija, malina i lješnjak. U ponudi su i Classic box s tri krafne te Chef’s Choice box s tri krafne koji su dostupni i na Woltu.

Zanimat će te i...

Možda vas zanima... Cartocci siciliani - talijanske karnevalske slastice Kolumne Možda vas zanima... Brioche krafne s kremom od čokolade Recepti Možda vas zanima... Blog "Janjolinka" moraju zapratiti svi koji vole tartove i krafne Špajza

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:54 21. Veljača 2022.

    Odlicno