Špajza 06. veljače 2024.

Genijalan umak od samo 2 sastojka. Jedan je tekućina od kiselih krastavaca

kiseli krastavci
Tekućina od kiselih krastavaca izvor je odličnih okusa foto: Polina Tankilevitch/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ovu odličnu ideju za jednostavan umak u kojem je glavni sastojak tekućina od kiselih krastavaca došao je bloger Levi Jensen, koji zajedno sa suprugom Emily kreira profil emilyxlevi, prepun genijalnih i maštovitih ideja vezanih uz hranu

Ako ne znaš što bi s tekućinom u kojoj su bili kiseli krastavci, nakon što pojedeš sve krastavce iz staklenke, mi imamo odličnu ideju! Od tekućine od kiselih krastavaca napravi ovaj genijalan, jednostavan umak za kojim su svi poludjeli. Možeš ga kasnije koristit kao dip za povrtne grickalice ili pak kao ukusan dresing za salatu.

Vjeruj nam na riječ, tekućina od kiselih krastavaca puna je okusa koje ne želiš samo tako baciti. Ima puno sjajnih načina da se iskoristi to tekuće blago.

 

juha od kopra i kiselih krastavaca Možda vas zanima... Krepka i zasitna juha od kopra i kiselih krastavaca Recepti

 

Iskoristi tekućinu od kiselih krastavaca

Primjerice, možeš od tekućine od kiselih krastavaca napraviti odličan vinaigrette umak za salatu, ali je i iskoristiti kao marinadu za meso ili povrće. Ljudi od tekućine od kiselih krastavaca prave i preukusan koktel Bloody Mary.

No nama je ovih dana za oko zapela jedna nova ideja. Naime, Levi Jensen, polovica dua koji kreira profil emilyxlevi na Instagramu, podijelio je odličan recept za jednostavan umak od samo 2 sastojka. A tekućina od kiselih krastavaca jedan je od njih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Levi Jensen (@emilyxlevi)

Levijev recept postao je prava internet senzacija, a toliko je jednostavan da je to nevjerojatno. Osim što ti trebaju samo dva sastojka, treba ti još samo staklenka, ili plastična posuda, u kojoj se nalazi tekućina od kiselih krastavaca.

Drugi sastojak je - tahini

Neće ti trebati nikakav posuda ili žlica za mjerenje, samo tekućine od kiselih krastavaca i tahini (pasta od sezama). Postupak ne može biti jednostavniji – u staklenku u kojoj je tekućina od kiselih krastavaca dodaj tahini i sve dobro i energično protresi. I to je sve! Uživaj u genijalnom dipu za povrće.

Ako želiš ovim umakom začiniti salatu napravi ga samo malo rjeđe, a možeš mu dodati i sitno nasjeckanu ljutiku, naribanu limunovu koricu, svježe začinsko bilje ili sok od limuna. Složi svoju savršeni kombinaciju i nećeš pogriješiti.

 

 | Author: Shutterstock Kiseli krastavci foto: Shutterstock

 

Krastavci Možda vas zanima... Nove ideje: Kako najbolje iskoristiti krastavce? Špajza Barbie burger Možda vas zanima... Trendovi u 2023. godini: Od Barbie do kiselih krastavaca Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.