Cantina – cucina fina ime je lokala koji se smjestio na Iblerovu trgu, a prvobitna namjera mu je bila u što kraćem vremenu zadovoljiti goste brzom pripremom tjestenina. No, kako smo o tom dijelu njihove ponude već pisali, nismo stigli primijetiti još jednu atraktivnu stavku Cantine – njene sendviče. Vrijeme je da to ispravimo, jer su i po ovome – jedinstveni!
Oni su debeli, i oni su veliki. Trokutasti, krupni, zovu na stiskanje i papanje s onim rupicama napunjenim maslinama i posoljeni krupnim solju na vrhu, ufff... Teško je odvojiti pogled od vitrine i odlučiti se koji uzeti, pa smo krenuli kušati redom!
Prosciutto Parma
Sastojci za ovu mrcinu su logično, pršut iz Parme, mozzarella i rajčica. Focacciu radi osoblje Cantine zajedno s tjesteninom. Uostalom, kako kaže voditelj i vlasnik restorana Andrej Tošev – to i je bit Cantine: jela se uvijek pripremaju pred gostima i to od svježih sezonskih namirnica.
Prosciutella
Ova focaccia je napunjena mortadelom, koja je pak i sama punjena prosciuttom cottom i pistacijama. Tu je i namaz od kravljeg sira. Dakle, sjajno, iako malo više file ne bi škodilo.
Capresse
U ovog majstora idu rajčica, bosiljak i mozzarella, dakle, dašak nježnosti, ali opet obilato i fino.
Tramezzino tono
U posljednji od pokera sendviča ide rukola, kućni umak od tune, cippolini i majoneza. Jedino ovaj sendvič prije posluživanja ne ide u specijalni toster/mikrovalnu (HGS Electrolux) koji sendviče odozgor i od ispod ispeče, a iznutra istopi bez gnječenja!
U Cantini talijanska vina frizzante i prosecco možete naručiti na čaše, tu je i velik izbor chiantija, pinota i lambrusca, a od piva nude opet Talijane - Menabreu.
Dakle, dašak Italije na brzinskim gablecima očekuje vas samo u Cantini - naravno, ako ste već probali rižota i tjestenine!