Špajza 10. svibnja 2023.

Hit kokteli ovog ljeta bit će crni šampanjac i šećerna pjenušava margarita, poručuju barmeni iz najboljeg bara na svijetu

Street food festival Bavarin
Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji svjetski barmeni Davide Gobbi i Dominic Royle iz kultnog Lyanessa na Bavarinu podučavali dubrovačke učenike tajnama savršenih koktela

U kreativnoj četvrti Lazareti održana je, u sklopu street food festivala Bavarin, radionica koktela na kojoj su sudjelovali učenici dubrovačke Turističke i ugostiteljske škole. Londonski majstori iz proslavljenog svjetskog bara Lyaness otkrili su im tom prilikom sve tajne zanata. A budući vrhunski ugostitelji, barmeni, sommelieri... nisu krili oduševljenje pri upoznavanju s proslavljenom ekipom koja im je iz prve ruke pokazala trikove koji mnogima omiljeno piće – koktel – čine nezaboravnim!

 | Author: Franko Kelam Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam

Uz druženje s učenicima prvih, trećih i četvrtih razreda TUŠ-a u pratnji njihovih mentora, ekipa iz Lyanessa održala je i panel na kojem su najbolji ugostitelji i barmeni Dubrovnika imali priliku čuti više o poslovanju najboljeg svjetskog bara kao i postaviti im sva pitanja koja ih zanimaju.

"U našim koktelima koristimo razne neobične sastojke kao što je primjerice i svinjska krv. Koristimo različite tehnike, a za naše gostovanje u Hrvatskoj odlučili smo prezentirati tehniku s gljivama. Inače, za pripremu koktela koristimo oksidaciju tako da su sva naša pića prilično otkačena", poručili su Davide Gobbi i Dominic Royle, dvojac koji je u Dubrovniku predstavio ovaj svjetski poznati brend.

 

Edulis Oyster Bar Možda vas zanima... Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! Recepti

 

"Dolaskom Lyanessa željeli smo doprinijeti edukaciji i napredovanju budućih barmena i ugostitelja, istih onih koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se ovim druženjem daje prilika da upoznaju najveće stručnjake u svom poslu, ali i da šire mrežu kontakata unutar kruga svojih kolega.

Vjerujem da Dubrovnik ima visoko motivirane buduće barmene koji će ovaj tip usluge samo dizati na viši nivo i da definitivno zaslužuje visoko mjesto na ugostiteljskoj karti svijeta!", poručio je Antonio Franić, direktor festivala Bavarin.

 | Author: Franko Kelam Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam

Politika Lyanessa je vrlo jasna - jednaku pažnju daju onome što se nalazi u čaši, kao i samoj usluzi koju pružaju stoga gosti njihova bara koji se nalazi u londonskom hotelu Sea Containers svoje savršeno piće ne čekaju satima.

"Tim smo od 22 ljudi, od toga dvije osobe su posvećene samo pripremi koktela, oni rade pet dana tjedno tako da kroz sedam dana definitivno potrošimo 80 do 100 sati samo na pripremu koktela. Možda smo najbolji svjetski bar, ali naše cijenu su pristupačne jer želimo da svi mogu doći iskusiti našu uslugu koja je doista na razini najprestižnijih hotela", dodao je barmen Davide Gobbi.

Ako pitate ove eksperte koji koktel je must have ovog ljeta - preporučuju crni šampanjac ili šećernu pjenušavu margaritu!

 | Author: Franko Kelam Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam

Bavarin svakim danom privlači sve više posjetitelja u Lazarete, a ovoga tjedna Dubrovčane i njihove goste zabavljat će legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11. svibnja), Gina Damjanović i The GeeGee's (12.). U subotu 13. svibnja posjetitelje Bavarina očekuje jutarnji koncert Mije Dimšić, dok će se navečer pratiti finale Eurosonga na velikom video zidu. Na zatvaranju Bavarina u nedjelju 14. svibnja nastupa grupa Silente koja će tom prigodom premijerno predstaviti svoju novu pjevačicu.

Ulaz na Bavarin je besplatan, a radno vrijeme je svakim radnim danom od podneva do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći. Sve novosti i pojedinosti programa nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

 | Author: Franko Kelam Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam  | Author: Franko Kelam Street food festival Bavarin foto: Franko Kelam

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.