Špajza 21. prosinca 2018.

Idemo dalje: 5+1 noviteta koje morate isprobati na Adventu

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Advent je ove godine bogatiji nego ikad, pa obilazak baš svih kućica traje daleko duže nego proteklih godina. Nakon isprobanih slanih i slatkih delicija, bacamo se na novu turu i donosimo vam još slasnih zalogaja koje naprosto morate isprobati.

Omiljeno Fuliranje prva nam je lokacija, ali i ona kojoj se uvijek iznova vraćamo. Umjesto dosadnjikavih kobasica, na Strossmayerom trgu uvijek tražimo nešto novo i još malo ukusnije. I uvijek nam pođe za rukom. Evo što smo isprobali ovog puta.

 

Možda vas zanima... Najbolje stvari koje morate probati na adventu! Recenzije Možda vas zanima... Advent u Zagrebu: Saznajte koji nas je desert oduševio Recenzije


Vege arancini, Lola bar Hvar, 39 kn

Najprije su nas oduševili sjajnim dim sum zalogajima, a onda smo isprobali ove genijalne arancine i u potpunosti se zaljubili. Uvrstiti ove slasne okruglice riže s povrćem pržene u hrskavim krušnim mrvicama definitivno je jedna od boljih ideja na Adventu.

Kuglice su pred nas stigle vruće, sir se rastezao, a povrće u riži bilo pun pogodak. Reći ćemo samo da su se Ribafish i Lidija pošteno posvađali oko zadnje okruglice. 

Lola bar za nas je definitivno najveće i najljepše iznenađenje ovogodišnjeg Adventa. Čista petica!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Burger od lososa, Good food, 46 kn

Lagan, nježan, ali opet zasitan i slastan, burger od lososa iz Good Fooda zbilja je ugodno iznenađenje. Osvježavajuće povrće, lagani losos i dobra doza tzatzikija u mekom pecivu savršen su spoj kada ste gladni, s kućica vam mirišu kobasice, a pojeli biste ipak nešto malo manje teško. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Burger s tripicama od Boškarina, 33 kn

Da vam netko ne kaže što upravo jedete, dvojili biste između pulled porka i finog gulaša. No, ovdje se radi o ili nepopularnom, ili potpuno obožavanom komadu iznutrica pripremljenom na neobičan način i serviranom u pecivu. Gušće, varivastije i kompleksnije od klasičnih tripa, ovo je nešto što svakako morate probati pa i navući ove nestretnike da kušaju po prvi put u životu! Svaka čast.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Mućkalica, Grillano, 50 kn

Tradicionalni specijalitet Leskovca i okolice našao je svoje utočište u pecivum iako bi prirodniji okoliš ipak bio tanjur, i to duboki. Ali što se kvalitete tiče, riječ je o brutalno finom i ukusnom paprikašu s mekim, na nepcu topivim mesom koje grije sa svih strana. Stvarno sjajno!

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Frap - pržena tortilja s piletinom, Munchy, 35 kn

Osim vegetarijanskih jela, ova genijalna kućica na kotačima krije i poneko jelo s piletinom. Nakon sjajnog vege i pilećeg curryja, isprobali smo i pileći frap, tortilju punjenu piletinom i povrćem, a zatim prženu u dubokom ulju.

Iako zvuči teško, ova tortilja bila je zapravo poprilično osvježavajuće iznenađenje. Ne premasna, ne preteška, s dozom istočnjačkih začina, kukuruzom i grahom, idealan je brzinski ručak s nogu. Nakon nje čak ni prsti ne ostaju masni, pa je možete ponijeti i u shopping božićnih poklona.
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Lumperaj, jabukovača Buzdovan, 18 kn

Toplo, lagano alkoholno, nježno, drugačije, a naše! Iznenadite svoju jetru!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čekamo vas na @fuliranje ❤❤❤

A post shared by Lumperaj (@lumperajzagreb) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.