Špajza 09. prosinca 2018.

Incentive akademija: Novitet u svijetu hotelijerstva

foto: Bluesun
gastro postao gastro.24sata.hr
Bluesun je predstavio novi projekt u hrvatskom hotelijerstvu - Incentive akademiju, ciklus gastro i miksoloških radionica njihovih chefova u prekrasnoj Mariji Bistrici.

Deseta godišnjica uspješnog educiranja vlastitih kadrova kroz Bluesun Akademiju, rezultirala je prvom internom hotelskom akademijom u Hrvatskoj kroz koju su se obrazovali neki od najboljih hrvatskih chefova, barmena i sommeliera. 

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

Sve zaposlenike Bluesuna obrazuje, prati i savjetuje vrhunski tim hrvatskih gastro stručnjaka: prošle godine Akademiji su se pridružili nagrađivani chef Tomislav Kožić, korporativni šef kuhinje Bluesun lanca, Petra Jelenić, najpoznatija pastry chefica u Hrvatskoj i korporativna šefica Bluesuna za slastice, Damir Klisurić - korporativni bar manager.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

„Kroz svo znanje i iskustvo koje smo skupili na radionicama i internim treninzima, rodila se ideja da takve programe ponudimo i na tržištu i to u središtu Bluesun akademije, Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Bili to kolege iz naše branše, netko tko želi iz određenog područja naučiti više i usavršiti se, ili pak početnik željan znanja - programe ćemo prilagoditi svakome od njih.“ rekla je Martina Kovačić, direktorica društva Salve Regina Marija Bistrica d.o.o.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun
„Ovo je prvi put da jedan hotelski lanac organizira eksterne radionice. Riječ je o „knowledge incentive-u“, namijenjenom onima koji žele drugačije i više – a one to i jesu jer nude sinergiju miksologije, slastičarstva i kulinarstva na ekskluzivan i inovativan način.", odao je Josip Rikić, direktor Sektora hotelskih operacija Bluesuna.


Prva Incentive radionica, „Whiskey experience“ kreće 19. prosinca, a promotivna joj je cijena 650 kn. Na njoj polaznike očekuje trosatna ekspedicija pod mentorstvom vrhunskog miksologa Damira Klisurića, korporativnog šefa barova Bluesuna u kojoj će polaznici saznati sve što bi trebali znati o whiskeyu - odakle mu boje, arome, okusi, kao i na koji način je on mijenjao povijest i društvene odnose.

Stečeno znanje u teoretskom dijelu o sastojcima, tehnikama destiliranja, procesima odležavanja i ostalome polaznici će moći provjeriti u praksi kroz kušanje i ocjenjivanje nekih od najposebnijih whiskeya od Dalekog istoka do Amerike.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

 „Nakon radionice i druženja s našim miksologom preporučujemo polaznicima noćenje u hotelu, opuštanje u wellnessu i gastro ponudi, a kroz cijeli taj boravak vode ih naši korporativni chefovi. Cijena takvog incetive knowledgea iznosi 1000 kn po polazniku.“, dodala je Martina Kovačić.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

Svaki polaznik po završetku edukacije dobit će potvrdu o završenoj edukaciji Incentive akademije i poklon. Planirana dinamika da se svaki mjesec organizira jedna gastro i jedna radionica iz svijeta miksologije, a prijave se vrše online, na webu Bluesun hotela Kaj.

Novinare i uzvanike je na predstavljanju Incentive akademije dočekao tris fantastičnih pića Damira Klisurića, a uz degustacijsko – prezentacijski experience Bluesunov je kulinarski tim (pastry chefica Petra Jelenić i chef Tomislav Kožić), vješto upario s lokalnim zalogajima koji u korak prate ovu priču.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

Piće dobrodošlice BAJKA(J) 
Ovaj tonik je ime dobio i po mjestu gdje je nastao u srcu Zagorja, čiji je, uostalom službeni slogan - Bajka na dlanu. Bluesunov korporativni šef barova, miksolog Damir Klisurić, zamislio ga je još prije 3 godine kad je bio na šestomjesečnoj ekspediciji u Amazoni. Koktel se sastoji od sastrugane kore kininovca, latica, korijenja, aromatičnog bilja, agruma i Sip Smith London Dry gina. 

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

VRUĆA PIĆA

1. DARJEELING SHERRY
First flush indijskog čaja Darjeeling branog u podnožju Himalaje, pridružuje se vrhunskom vinu s juga Španjolske, iznimne kompleksnosti.

FOOD CORNER: Uz ljekoviti „čaj“, spojena je pašteta od jetrice domaće kokoši Tomislava Kožića. Aromatičnost joj daje upravo sherry, a servirana je na podlozi od prhkog tijesta. Petra je uz Darjeeling sherry spojila „mačje jezike“, keksiće koji prate noisette aromu samoga čaja. Oplemenjeni su krupnim komadima prženog lješnjaka i kremom od tamne čokolade.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

2. MEDENO ZAČINJENI GIN
Medeno začinjeni gin sastoji se od nefiltriranog soka domaće jabuke ukuhanog s karipskim začinima te uparen s ginom Bathtube. Napitak se na kraju karamelizira eteričnim uljima naranče.

FOOD CORNER: Par medenku je bio čips od dehidrirane zagorske bundeve s domaćim svježim sirom, skutom i mozzarellom čiji je delikatan okus podcrtan aromatičnim pestom od špinata, rukole i bosiljka iz hotelskog organskog vrta. Hrskavi profiterol Petre Jelenić punjen curdom od klementine i gelom od klementine i dunje dopunio je savršeno ovu priču.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

3. ELIXIR ZAGORJA
Rum Legendario Elixir de Cuba spaja se sa zagorskim maslacem koji je karameliziran demerarom i dodaje se nefiltrirani, domaći sok od jabuke te Maldonovu dimljenu sol.Kompaktno, gusto, više desert nego piće - duboko dojmljivo!

FOOD CORNER: Zagorski autohtoni snack svinjska kožica, kuhana, dehidrirana i pržena kako bi se dobio hrskav, slani čips koji je u sretnom spoju s namazom od čvaraka, vlasca i crvene paprike. Petrin truffle s čokoladom od 70 posto kakaa i mliječnom čokoladom koja balansira njegovu gorčinu, oplemenjen Legendario rumom u omjeru „samo za punoljetne“, poslužen na nougatine krekeru s kakao zrncima za intenzivan, gorki finiš.

 | Author: Bluesun foto: Bluesun

Elegantno, inovativno, korisno, vrijeme je da proširite svoje znanje i krenete put Zagorja...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.