U Torterie Macaron obično posežemo za kuglicom sladoleda od pistacije i velikim keksom od čokolade i lješnjaka, ali nije nam mrsko ni isprobavanje sezonskih noviteta. Nakon macarona sa sladoledom, koje su predstavili prošlog ljeta, osmislili su još jednu instagramičnu slasticu – mini kornete punjene kremama i prelivene čokoladom.
Iz Torterie su pojasnili kako ne mogu dočekati sezonu sladoleda, a ovi se slatki korneti, ili Trattoli, čine kao dobar kompromis. U ponudi su tri vrste, kornet s kremom od jagode i bijelom čokoladom, verzija s kremom od čokolade i nugata glazirana tamnom čokoladom i posuta lješnjacima te kornet s punjenjem od burbon vanilije, tamnom čokoladom i mljevenom pistacijom.
Najbolji dio nove poslastice su definitivno slatki, hrskavi korneti koje bismo bez problema jele i bez dodataka. Složile smo se kako nam je kombinacije čokolade i lješnjaka najukusnija, dok jagoda ima najprimamljiviji miris. Upravo bi jagoda mogla biti i favorit najmlađih gostiju.
Trattoli imaju i nostalgičnu notu, osobito za one koji su u djetinjstvu jeli Vincekov zimski sladoled s klasičnom kornetom, kremom od tučenih bjelanjaka, čokoladom i posipom od badema. Nešto je slično nakratko oživio i Marin Medak u suradnji s brendom Majushka, kada su na Fuliranju 2018. godine predstavili zimski sladoled u obliku mikrofona.
Najupečatljivija razlika između spomenutih zimskih sladoleda i noviteta Torterie Macaron jest to što su mnogo manji. Veličine su desetak centimetara, taman za nekoliko zalogaja uz šalicu kave, a prodaju se po cijeni od 10 kuna. Baš kao i njihovi prepoznatljivi macaroni i mini krafne, lijepo izgledaju na pladnjevima – i na fotografijama.