Špajza 31. ožujka 2020.

Izvrsna pinca po receptu pastry chefice Ivane Čuljak

Ivana Čuljak
gastro postao gastro.24sata.hr
Otvaramo sezonu uskrsnih slastica Ivaninim receptom za pincu!

Činjenica jest da bismo se u ovo doba već naveliko receptima pripremali za Uskrs. Situacija možda nije prikladna za velika druženja i pretjerivanje u pripremi hrane, ali to ne znači da ne možemo uživati u tradicionalnim receptima – poput onog za pincu Ivane Čuljak.

Talentirana slastičarka Ivana Čuljak karijeru je započela sudjelovanjem u prvoj sezoni kulinarskog natjecanja MasterChef. Nakon tog se televizijskog iskustva posvetila kuhanju, putovala i učila te pokrenula brend Neka jedu kolače

 

Možda vas zanima... Ivanini tartovi i slani karamel adventska su senzacija Špajza

 

Posljednje je mjesece provela u pripremi za otvaranje slastičarnice u suradnji s barom A most unusual garden , ali ono je odgođeno zbog epidemije. Travanj možda nećemo provesti uz Ivanin hvaljeni tart od ruže, kako smo planirali, ali možemo na balkonu uz komad pince ili sirnice pripremljene po njenom receptu. 

 | Author: Ivana Čuljak Ivana Čuljak

Sastojci za pincu:

  • 750 g brašna
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • korica 1 limuna
  • korica 1 naranče
  • 14 g kvasca
  • 150 ml toplog mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice ruma
  • 2 žlice rakije

Premaz:

  • 1 jaje
  • Šećer

 

Možda vas zanima... Ivana Čuljak - slastičarka čarobnih prstiju i zaraznog osmijeha Špajza

 

Priprema:

  1. Kvasac pomiješati s toplim mlijekom da se aktivira. Dodati u smjesu brašna, šećera, soli i korice agruma. Uz stalno miješanje dodati ostale sastojke.
  2. Tijesto prekriti folijom i ostaviti da se diže dva sata na toplome.
  3. Nakon toga tijesto ponovo premijesiti, po potrebi dodati još malo brašna, oblikovati u četiri kugle i opet ostaviti pokriveno da se diže još 30 minuta (ja sam držala u pećnici na 50 stupnjeva) .
  4. Potom pripremljene četiri pince treba zarezati oštrim nožem na tri strane, premazati razmućenim jajetom i posuti kristal šećerom ili grubo usitnjenim šećerom u kocki.
  5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170ºC 35-40 min.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.