Špajza 20. kolovoza 2019.

Kako do savršene kreme bez grudica?

Krema od limuna
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko god ti biskvit bio uspješan, ako je krema loša – kolač je propao.

Iako nam se čini, ali nije posve lako napraviti savršenu kremu za kolače. Otkrivamo nekoliko trikova kako bi ti krema ispala upravo takva - savršena.

 

Slastičarska krema Možda vas zanima... Saznaj kako se pravi savršena slastičarska krema Špajza

 

Možda vas zanima... Najbrža čokoladna krema koju možeš zamisliti Špajza

 

Ako želiš dobiti kremu bez grudica koja se topi u ustima i kolače koji će izdledati kao iz najbolje slastičarice  moraš se pridržavati nekoliko pravila.  

krema | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

 

  • Svi sastojci za kremu moraju biti svježi, posebno ako se krema ne kuha.
  • Mlijeko se dodaje smjesi malo-pomalo i u tankom mlazu.
  • Nikada nemoj smjesu dodava mlijeku ili nekoj drugoj tekućini.
  • Posudu za kuhanje kreme ne stavljaj izravno na plamenik, već iznad ‘vodene kupelji’.
  • Kremu treba miješati i kad je makneš sa štednjaka, dok se ne stvori korica.
  • Grudice ćeš ukloniti ako ohlađenu kremu izmiksaš ili propasiraš.
  • Zgušnjavanje se postiže dodavanjem želatine ili škrobnog brašna.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.