gastro postao
Koliko god ti biskvit bio uspješan, ako je krema loša – kolač je propao.
Iako nam se čini, ali nije posve lako napraviti savršenu kremu za kolače. Otkrivamo nekoliko trikova kako bi ti krema ispala upravo takva - savršena.
Ako želiš dobiti kremu bez grudica koja se topi u ustima i kolače koji će izdledati kao iz najbolje slastičarice moraš se pridržavati nekoliko pravila.
- Svi sastojci za kremu moraju biti svježi, posebno ako se krema ne kuha.
- Mlijeko se dodaje smjesi malo-pomalo i u tankom mlazu.
- Nikada nemoj smjesu dodava mlijeku ili nekoj drugoj tekućini.
- Posudu za kuhanje kreme ne stavljaj izravno na plamenik, već iznad ‘vodene kupelji’.
- Kremu treba miješati i kad je makneš sa štednjaka, dok se ne stvori korica.
- Grudice ćeš ukloniti ako ohlađenu kremu izmiksaš ili propasiraš.
- Zgušnjavanje se postiže dodavanjem želatine ili škrobnog brašna.