Špajza 10. lipnja 2022.

Najbrža čokoladna krema koju možeš zamisliti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna čokoladna krema priprema se od svega četiri sastojka koja zasigurno imaš u svojoj kuhinji, a koristiti ju možeš za čitav niz slatkih zalogaja...

Lagana, sjajna i tako jednostavna čokoladna krema priprema se brže od svih s kojima ste se do sada susreli, a ne dolazi iz vrećice ili konzerve, ne sadrži nepoznate sastojke i priprema se u samo nekoliko minuta. 

Odlično će poslužiti za premazivanje biskvita, kao krema za cupcakese i torte ili za spajanje keksića.

 

Možda vas zanima... Nema odmora: Brza i kremasta čokoladna torta Recepti Možda vas zanima... Čokoladna torta od palačinki - može li bolje? Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sve što će ti trebati za pripremu kreme su četiri žlice maslaca, tri žlice kakaa u prahu, pet žlica mlijeka i dvije šalice šećera u prahu. Kombinaciji možeš dodati i žličicu ekstrakta od vanilije ili dio šećera zamijeniti vanilin šećerom.

Maslac otopi u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku, dodaj mu kakao u prahu, pa dobro pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Dodaj mlijeko i vaniliju, pomiješaj i sve zajedno prebaci u veću posudu. Polako dodaj šećer u prahu uz neprestano miksanje. Mikser možeš zamijeniti i pjenjačom, no bit će ti potrebno nešto više snage kako bi se svi sastojci povezali na ispravan način.

Kada su svi sastojci pomiješani, trebali bi dobiti gustu, ali lako mazivu čokoladnu kremu. Ako je krema prerijetka, dodaj još šećera, a ako je pregusta, dodaj žlicu mlijeka. 

Kremu možeš držati u hladnjaku nekoliko dana. Posudu u kojoj je držiš potrebno je samo dobro zatvoriti kako površina ne bi postala tvrda. Prije ponovnog korištenja, kremu kratko drži na sobnoj temperaturi, a zatim ju još jednom izmiksaj.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.