Špajza 04. ožujka 2018.

Najbrža čokoladna krema koju možete zamisliti

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna čokoladna krema priprema se od svega četiri sastojka koja zasigurno imate u svojoj kuhinji, a koristiti je možete za čitav niz slatkih zalogaja...

Lagana, sjajna i tako jednostavna čokoladna krema priprema se brže od svih s kojima ste se do sada susreli, a ne dolazi iz vrećice ili konzerve, ne sadrži nepoznate sastojke i priprema se u samo nekoliko minuta. 

Odlično će vam poslužiti za premazivanje biskvita, kao krema za cupcakese i torte ili za spajanje keksića.

 

Možda vas zanima... Nema odmora: Brza i kremasta čokoladna torta Recepti Možda vas zanima... Čokoladna torta od palačinki - može li bolje? Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Sve što će vam trebati za pripremu kreme su četiri žlice maslaca, tri žlice kakaa u prahu, pet žlica mlijeka i dvije šalice šećera u prahu. Kombinaciji možete dodati i žličicu ekstrakta od vanilije ili dio šećera zamijeniti vanilin šećerom.

Maslac otopite u mikrovalnoj, dodajte mu kakao u prahu, pa dobro pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Dodajte mlijeko i vaniliju, pomiješajte i sve zajedno prebacite u veću posudu. Polako dodajte šećer u prahu uz neprestano miksanje. Mikser možete zamijeniti i pjenjačom no bit će vam potrebno nešto više snage kako bi se svi sastojci povezali na ispravan način.

Kada ste pomiješali sve sastojke trebali biste dobiti gustu, ali lako mazivu čokoladnu kremu. Ako je krema prerijetka, dodajte joj još šećera, a ako je pregusta, dodajte joj žlicu mlijeka. 

Kremu možete držati u hladnjaku nekoliko dana. Posudu u kojoj je držite potrebno je samo dobro zatvoriti kako površina ne bi postala tvrda. Prije ponovnog korištenja, kremu kratko držite na sobnoj temperaturi, a zatim je još jednom izmiksajte.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.