Lagana, sjajna i tako jednostavna čokoladna krema priprema se brže od svih s kojima ste se do sada susreli, a ne dolazi iz vrećice ili konzerve, ne sadrži nepoznate sastojke i priprema se u samo nekoliko minuta.
Odlično će poslužiti za premazivanje biskvita, kao krema za cupcakese i torte ili za spajanje keksića.
Sve što će ti trebati za pripremu kreme su četiri žlice maslaca, tri žlice kakaa u prahu, pet žlica mlijeka i dvije šalice šećera u prahu. Kombinaciji možeš dodati i žličicu ekstrakta od vanilije ili dio šećera zamijeniti vanilin šećerom.
Maslac otopi u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku, dodaj mu kakao u prahu, pa dobro pomiješajte kako bi se sastojci povezali. Dodaj mlijeko i vaniliju, pomiješaj i sve zajedno prebaci u veću posudu. Polako dodaj šećer u prahu uz neprestano miksanje. Mikser možeš zamijeniti i pjenjačom, no bit će ti potrebno nešto više snage kako bi se svi sastojci povezali na ispravan način.
Kada su svi sastojci pomiješani, trebali bi dobiti gustu, ali lako mazivu čokoladnu kremu. Ako je krema prerijetka, dodaj još šećera, a ako je pregusta, dodaj žlicu mlijeka.
Kremu možeš držati u hladnjaku nekoliko dana. Posudu u kojoj je držiš potrebno je samo dobro zatvoriti kako površina ne bi postala tvrda. Prije ponovnog korištenja, kremu kratko drži na sobnoj temperaturi, a zatim ju još jednom izmiksaj.