Recepti 27. prosinca 2017.

Nema odmora: Brza i kremasta čokoladna torta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za proslavu Nove godine pripremite jednostavnu tortu sa sočnim biskvitom od kakaa i čokoladnom kremom.

Recept je osmišljen za manji kalup promjera 20 centimetara. Ako je vaš nešto veći, povećajte smjesu ili koru podijelite na dva, umjesto na tri dijela.

Ukrasite komadićima čokolade i uživajte u brzoj torti za čiju vam pripremu treba manje od sat vremena.

 

Možda vas zanima... Čisto savršenstvo: Čokoladna torta bez brašna Kolumne

 

Sastojci za koru:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 150 g maslaca

Za kremu:

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za torte.
  2. Jaja miksajte sa šećerom, sve dok se smjesa ne utrostruči
  3. Dodajte brašno, kakao i rastopljeni maslac, sjedinite smjesu i ulijte u kalup.
  4. Pecite 20-25 minuta, a zatim ostavite nekoliko minuta u kalupu dok se kora malo ne ohladi.
  5. Bjelanjke i šećer kuhajte na vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i miksajte otprilike pet minuta dok se ne stisne.
  6. Dodajte rastopljenu čokoladu, a zatim i kockice maslaca koji je na sobnoj temperaturi. Ako osjetite da krema postaje tekuća, stavite u hladnjak na pola sata.
  7. Ohlađenu koru prerežite na 3 dijela i premažite kremom.

Ukrasite čokoladnim kapljicama ili strugotinama i uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.