gastro postao
Za proslavu Nove godine pripremite jednostavnu tortu sa sočnim biskvitom od kakaa i čokoladnom kremom.
Recept je osmišljen za manji kalup promjera 20 centimetara. Ako je vaš nešto veći, povećajte smjesu ili koru podijelite na dva, umjesto na tri dijela.
Ukrasite komadićima čokolade i uživajte u brzoj torti za čiju vam pripremu treba manje od sat vremena.
Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 100 g brašna
- 50 g kakaa
- 150 g maslaca
Za kremu:
- 6 bjelanjaka
- 340 g šećera u prahu
- 260 g maslaca
- 225 g tamne čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za torte.
- Jaja miksajte sa šećerom, sve dok se smjesa ne utrostruči
- Dodajte brašno, kakao i rastopljeni maslac, sjedinite smjesu i ulijte u kalup.
- Pecite 20-25 minuta, a zatim ostavite nekoliko minuta u kalupu dok se kora malo ne ohladi.
- Bjelanjke i šećer kuhajte na vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i miksajte otprilike pet minuta dok se ne stisne.
- Dodajte rastopljenu čokoladu, a zatim i kockice maslaca koji je na sobnoj temperaturi. Ako osjetite da krema postaje tekuća, stavite u hladnjak na pola sata.
- Ohlađenu koru prerežite na 3 dijela i premažite kremom.
Ukrasite čokoladnim kapljicama ili strugotinama i uživajte!