Mnoge smo navike "uvezli" za Zapada, neke možda i nismo trebali, ali neke su definitivno - slasne! Među ovima potonjima je -milkshake.
Bilo da uživaš u klasičnom čokoladnom ili osvježavajućem od jagoda, svaki gutljaj je tako sladak i utješan. Zato je dobro znati da uz nekoliko ključnih koraka tvoj domaći milkshake može biti jednako dobar (ako ne i bolji!), od onih koje naručuješ vani.
Prvi i najvažniji korak za savršeni milkshake
Dopusti sladoledu da se malo opusti prije dodavanja u blender. Da, upravo tako – lagano omekšali sladoled čini čuda za kremastu teksturu milkshakea.
Umjesto da se boriš s tvrdim komadima sladoleda direktno iz zamrzivača, ostavi kutiju na radnoj površini nekoliko minuta dok pripremaš ostale sastojke. Na ovaj način eliminiraš eventualne ledene kristale i lakše ćeš doći do baršunaste konzistencije.
Naravno, ako imaš dovoljno strpljenja ili unaprijed planiraš pripremati milkshake, sladoled možeš staviti u hladnjak i pustiti ga da postupno omekša. Nakon pola sata, bit će spreman za miksanje i postići će ravnomjernu, kremastu teksturu.
U slučaju da te uhvati neodoljiva želja za milkshakeom i nemaš toliko vremena, mikrovalna pećnica može poslužiti kao brža opcija, ali imaj na umu da postoji rizik da će se sladoled neravnomjerno otopiti – neki dijelovi će biti premekani, dok će drugi ostati tvrdi.ž
Dodaj vlastiti pečat
Nakon što postigneš savršenu konzistenciju, vrijeme je za završne detalje. Šlag, sirupi s okusom, mrvice keksa, naribana čokolada, šarene mrvice ili mljeveni orašasti plodovi samo su neki od dodataka koji tvojem milkshakeu mogu dati poseban štih.
Kod pripreme kod kuće imaš slobodu eksperimentiranja – možeš dodati malo tahinija za orašasti okus, pa čak i kap alkohola ako pripremaš verziju za odrasle.
Ovakvi mali trikovi ne samo da će tvoj milkshake učiniti boljim, nego će te potaknuti na to da ga pripremaš češće (na veselje ukućana). Tko zna, možda ćeš uskoro početi puniti zamrzivač raznim okusima sladoleda jer važno je uvijek biti spreman za baršunasti gutljaj slatkog savršenstva.
Isprobaj i ove varijante milkshakea...