Osim što je jednostavan za pripremu, krumpir s roštilja praktična je opcija za druženja na otvorenom. Zaboravi kuhinju i krumpir iz pećnice, pripremite sastojke, krumpir baci na roštilji i uživaj u druženju na otvorenom na najbolji mogući način.
Krumpir možeš začiniti i drugim začinima, ovisno o vlastitom ukusu. Uz vlasac, odlično će se složiti s timijanom, origanom i peršinom.
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 150 g maslaca
- 3 žlice sjeckanog vlasca ili nekog drugog začina po želji
- 3 žlice kiselog vrhnja
- Čili
- Sol, papar
Priprema:
- U posudi pomiješaj omekšali maslac, vlasac ili neki drugi začin i kiselo vrhnje.
- Začini soli, paprom i čilijem.
- Prebaci na plastičnu foliju pa oblikuj valjak i spremi u zamrzivač kako bi smjesa zadržala oblik valjka.
- Za to vrijeme operi krumpir i na njemu zareži nekoliko rupa, kao kada pripremaš krumpir hasselback tehnikom.
- Aromatizirani maslac nareži na kolutiće pa ga ubaci između ploškica krumpira.
- Kada ste završili s pripremom, krumpir zamotaj u foliju pa ga baci na roštilj.
- Peci oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini krumpira.
Dobar tek!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko