Špajza 27. rujna 2018.

Kulinarske radionice: U listopad uz nove okuse svjetskih kuhinja

foto: Centar za kulturu prehrane
gastro postao gastro.24sata.hr
Istočnjačke okuse u Centru za kulturu prehrane najprije ćemo prizivati japanskim sushijem, a zatim se sredinom mjeseca selimo u Indiju, na fini, raskošan curry. Tu su još i pivske škole, vinski tečajevi, puno novog znanja i dobre zabave.

Centar za kulturu prehrane u listopadu nam donosi fantastične okuse sa svih strana svijeta. Već 2. listopada polaznici male škole naučit će kako se mota sushi, koje su ribe najbolje za pripremu najpoznatijeg japanskog specijaliteta i što je zapravo sve potrebno da bi se pripremio dobar smotuljak od riže i algi.

 

 | Author: Centar za kulturu prehrane foto: Centar za kulturu prehrane

 

Dva dana kasnije, 4. listopada, na redu je Škola kuhanja na kojoj se polaznike upoznaje s naprednih kulinarskim tehnikama i obradom namirnica, planiraju se jelovnici, kupovina i kuhanje te se testiraju zahtjevniji recepti na kreativan način. 

Od 5. do 7. listopada u Centru za kulturu prehrane održat će se trodnevna vinska edukacija prestižne Londonske škole kojoj smo, u nešto skraćenoj varijanti, i sami prisustvovali. Divno iskustvo, svakako preporučujemo!

 

Možda vas zanima... Što sam naučila na svojoj prvoj vinskoj školi Recenzije

 

Ono što nas je posebno zaintrigiralo su egzotične radionice marokanske i indijske kuhinje koje su na redu 9., odnosno 16. listopada. Za pivopije, tu je Mala pivska škola koja će se održavati od 15. do 18. listopada, a zatim, 23. listopada, na red dolazi najslasnija radionica koju možete zamisliti - ona francuska. 

 

radionica francuske kuhinje Možda vas zanima... Francuski specijaliteti oduševili polaznike radionice Centra za kuluru prehrane None

 

 | Author: Centar za kulturu prehrane foto: Centar za kulturu prehrane

 


Jednodnevne škole slastičarstva i kuhanja na redu su 27. i 28. listopada, a mjesec radionica zatvara se 29. malom vinskom školom i 30. kada je na redu radionica Paleo hedonizma, pripreme hrane bez glutena.

Vidimo se? Mi smo svoje favorite već pronašli, a vi?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.