Špajza Gastro zvijezda 29. listopada 2017.

Lana Klingor Mihić i šest gastro pitanja

foto: Lana Klingor Mihić, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte ponešto o Lani Klingor Mihić - članici žirija natječaja "Gastro zvijezda".

Lana Klingor Mihić vlasnica je PR agencije Klinka, organizatorica nekoliko food festivala i pobjednica Celebrity MasterChefa. Budući da je stručnjak za odnose s javnošću i zaljubljenica u kuhanje, idealan je izbor za članicu žirija našeg natječaja za Gastro zvijezdu.

Otkrijte u nastavku što Lana misli o blogerskoj sceni, što očekuje od prijavljenih kandidata i je li se i sama okušala u bloganju.

Pratite li i inače domaću blogersku scenu? Tko se prema vašem mišljenju ističe?

Pratim poveći broj food blogera, no nisu svih iz HR. Od hrvatskih, možda najviše volim blog Kuživancija. Ima odlične fotke i dosta hrabre recepte koji odskaču od uobičajenih, što volim. No većina mojih omiljenih kuhara nema blogove, pa se to svodi na «live blog» oči u oči. Domaćica, Sanja Mijac – izrazito je simpatična, kod nje volim njenu ležernost i pristup onome što radi, no osim odličnih recepata, odlično piše i o ulozi mame, putovanjima.

Gladna Mila (Mila Batinica) – Milu poznajem i pratim još iz vremena dok je bila glavna urednica Dobre hrane, kasnije i Gastro.hr. Kao vlasnica PR agencije, imala sam dosta gastro klijenata pa mi je komunikacija s Milom bila gotovo svakodnevna, strogo poslovna ali vrlo ugodna.

Imate li, kao stručnjakinja za odnose s javnošću, neki savjet za blogere?

Kao osoba koja je i jedne i s druge strane ove medalje, uvijek savjetujem iskrenost u onom što radite. Ako toga ima, publika će to prepoznati i nagraditi.

Budući da ste vrsna kuharica i svakodnevno kuhate za obitelj, jeste li i sami dosad razmišljali o pokretanju nekog bloga ili Instagram profila?

Jeste vi postavili neku skrivenu kameru u moju kuću za koju ne znam?  Upravo to je u procesu, no još neko vrijeme vam neću otkriti detalje.

Kakva jela očekujete na Gastro Food Blog Awardsu i što će presuditi pri ocjenjivanju prijavljenih blogera?

Prezentacija jer se podrazumijeva da će sva jela biti vrhunska i ukusna. Baš se veselim. Za mene osobno, to će biti i mala škola. Iz svega što me okružuje nastojim nešto naučiti pa se nadam i da ću nešto naučiti i kao član žirija.

Kojim jelima vi najčešće uveseljavate svoje najmilije?

Japanskim, odnosno azijskim. Nevjerojatno, no moja djeca već sad pokazuju ljubav prema kineskim štapićima a da ne govorim o jelima. Jako vole i meni je to drago.

Imate li trenutno neku gastro fiksaciju i u kojem bi se smjeru voljeli razviti kao strastvena zaljubljenica u kuhanje?

Imam, ali vam ju zbilja ne smijem još otkriti.

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.