Špajza 14. rujna 2018.

Marko Palfi pridružuje se The Garden timu

foto: The Garden
gastro postao gastro.24sata.hr
The Garden tim uz svoju filozofiju nerazdvojno veže glazbu, craft pivo, i sjajne događaje, a u novu sezonu ulazi s većim fokusom na hranu. Cijenjeni kuhar Marko Palfi, jedno od najpoznatijih imena naše gastronomske scene, priključuje se timu kao neizostavni dio The Garden priče.

Nakon sada već kultnog početka u MasterChefu, Palfi se educirao u zagrebačkim i ljubljanskim restoranima, stažiranje je odradio u kultnom londonskom The Ledburyu, a konstantno napredovanje u kratko vrijeme dovelo ga je do samog vrha gastronomske scene.

Uz svoju viziju street fooda i bistro koncepta, Marko Palfi je svakako ostavio traga na modernoj gastronomskoj sceni. Njegova filozofija stvaranja inovativnih jela sa srcem i dušom savršeno se uklapa u način razmišljanja The Garden tima koji je sa svojom pivovarom na kormilu hrvatske craft revolucije, širi craft filozofiju i pomiče granice onoga što može biti pivo.

Garden | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Marko Palfi: "Gastronomija uvijek prolazi faze. Faza revolucije craft pive u Hrvatskoj je po meni u strašnom porastu. Imati priliku stvarati hranu koja će to pratiti jako je izazovno. Zato se veselim suradnji između Gardena i mene jer imamo priliku stvarati nešto novo zajedno. Za mene je to valjda hrana koja je nešto između bistroa i street fooda ili je možda najbolje reći - beer food."

Tim koji stoji iza kultnog The Garden Festivala, te sada The Garden Resorta u Tisnom, Barbarella’s Discotheque u Pirovcu, zadarskog The Garden Lounge bara, svoje jedinstvene lokacije diljem zemlje proširio je i na The Garden Brewery. Craft pivovara je u dvije godine postojanja na samom vrhu hrvatske craft priče koju uspješno širi i po cijeloj Europi, a prostor na Žitnjaku savršeno kombinira proizvodni pogon i mjesto za kušanje piva s izvora događaju i glazbene događaje.

gard Garden Craft | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

The Garden Bar & Kitchen u zagrebačkoj centralnoj Preradovićevoj ulici uz koncept craft piva, hrane i sjajne glazbe, proširen je i istoimenim prostorom u čakovečkom dvorcu Zrinski, te je zamišljen kao riznica piva i gastronomski raj. Jesenska shema donosi i brojna iznenađenja u ponudi, ponovno otvorenje Preradovićeve nakon renovacije ulice i obnovljenu kuhinju u Čakovcu.

The Garden nastavlja spajati glazbu, craft pivo, a uz novi naglasak na gastronomsku ponudu otvara još jedno poglavlje kojim okuplja sjajne ljude oko sebe.

Gastro kreacije Marka Palfija moći ćete kušati već na Zagreb Burger Festivalu kada će od 13.-23. rujna na štandu The Garden Bar & Kitchena predstaviti svoje janjeće i juneće burgere posebne recepture kreirane samo za tu prigodu. Sve će biti spareno s The Garden Brewery craft pivom koje je službeno pivo festivala na Strossmayerovom trgu i sjajnom glazbom. Otvorenje će već u četvrtak obilježiti i veliki after party u The Garden Brewery na Žitnjaku uz legendarnog Norman Jaya MBE.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.