Meat The King d.o.o. obiteljska je tvrtka specijalizirana za proizvodnju i preradu mesa hrvatskog podrijetla. Njihova poslovna zajednica uključuje mrežu obiteljskih gospodarstava i stručnjake u stočarskoj proizvodnji koji su svi zajedno predani istom cilju – stvoriti ukusan i zdrav finalni proizvod.
“Svaki naš komad mesa ručno je rezan i pojedinačno pregledan kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta, a nakon toga je dostavljen kupcu na vrhuncu njegove svježine ili idealne odležanosti.” Rekao nam je Tihomir Smoljanec, uz Deana Radinovića i Dina Kušena – jedan od trojice suvlasnika firme.
“Sve je počelo u travnju 2015. kad smo shvatili da bi ljudi jednostavno htjeli nešto više od običnog komada mesa koji dobiju u kvartovskoj mesnici. U listopadu 2015. smo konačno otvorili naš lokal u Boćarskom domu (Prisavlje 2) i lagano širimo ponudu te uživamo u sve više zadovoljnih kupaca koji su prepoznali naš trud.” rekao je drugi dio vlasničkog trojca - Dean Radinović…
Primjenom optimalnog sustava “od farme do stola”, koji garantira sve higijenske i kvalitativne uvjete, svježe i odležane odreske te suhomesnate proizvode Meat The King svakodnevno dostavlja u restorane, hotele i barove širom zemlje.
“Naglašavamo da u procesu proizvodnje i skladištenja naše juneće i goveđe meso, koje dolazi isključivo od hrvatskog simentalskog goveda, nikad ne zamrzavamo. Ono odležava u komorama za suho dozrijevanje (dry aged) u optimalnim uvjetima. Na taj način enzimi prirodno potiču fermentaciju mesa u cilju stvaranja sočnog, mekog i ukusnog odreska.
Pored "beef" programa najvažniji segment poslovanja nam je linija mesa i suhomesnatih proizvoda od crne slavonske svinje za koju gastro stručnjaci tvrde da je izvanserijski gurmanski doživljaj, a misija naše tvrtke je vratiti ovu poslasticu na jelovnike vodećih hrvatskih restorana.” dovršava Tihomir Smoljanec.
“Veliku pažnju usmjeravamo i na vizualni identitet našeg brenda koji je jedinstven i prepoznatljiv. U našim elegantnim i praktičnim pakiranjima nalaze se najslasniji komadi mesa od crne slavonske svinje, baby beef i dryage beef odresci te ostali suhomesnati proizvodi.” priča Dean dok rezucka i ostale proizvode – slaninu I kobasice. Mast i čvarke ne može rezati, ali ih svejedno kušamo, fino dizajnirane i poslužene od više nego ugodnog i šarmantnog osoblja…
Ovo nam nije bio prvi doticaj sa specijalitetima – davno smo se zaljubili na nezaboravnom roštilju u Đurinoj Hiži u Varaždinskim toplicama. A oduševljenje njihovim patinastim, odstajalim steakovima tada se saželo u samo jednu rečenicu “Ovo je kao da plešete tango s Monicom Bellucci!”
Dakle, ako ste znalci, putnici, iskusni bonkulovići, ili ne znate što biste napravili za večeru za Valentinovo, a želite da se on ponovo zaljubi u vas – zaletite se u Boćarski dom svakoga dana od 11-19 sati i subotom od 10-14 u butik mesa Meat The King i okusite najbolje meso koje ste ikad probali.
Dobar tek!