Špajza 12. lipnja 2017.

Moguće je: Pripremite rižoto iz mikrovalne pećnice

rižoto od bundeve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bit će vam potrebno tek dvadesetak minuta, omiljene namirnice i jedna mikrovalna. Kremasti rižoto gotov je u tren!

Za one užurbane dane kada nemate vremena kuhati pošten obrok, ovaj će vam rižoto iz mikrovalne pećnice itekako dobro doći. Sve što trebate je jedna vatrostalna posuda koju možete ubaciti u mikrovalnu, najdraži sastojci i tek malo vremena.

Možda vas zanima... Kremasta rapsodija: Rižoto s kozicama, tikvicama i porilukom Kolumne

 

Rižoto od jabuke | Author: Stockfood foto: Stockfood


Koristite povrće, domaću šunku, vino, temeljac, rižu pa i parmezan. Baš kao kod pripreme pravog rižota! Mikrovalnu pećnicu odmah postavite na jačinu od 800W. Povrće poput luka, bundeve ili paprike nasjeckajte pa ga ubacite u posudu. Dodajte kockicu maslaca, već gotovo meso poput kuhane šunke, malo češnjaka i začina.

matejka mladi luk1.jpg Možda vas zanima... Proljetna fantazija: Rižoto s mladim lukom Recepti

 

Dodajte i malo vina, koliko bi dodali i kod pripreme rižota na štednjaku. Ubacite u mikrovalnu i kuhajte oko pet minuta. Izvadite iz mikrovalne pa dodajte rižu i temeljac. Vratite u mikrovalnu na još 10 do 15 minuta, ovisno količini riže koju koristite. Kada je izvadite, ona bi trebala biti al dente. Na kraju pospite parmezanom, dodajte još malo maslaca, pomiješajte pa pospite omiljenim začinima i navalite na divan obrok gotov u samo 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.