Špajza 22. studenoga 2021.

Na Mamin ručak svrati po inspiraciju za zdrav i brz obrok

Zrinka Janković, autorica bloga Mamin ručak foto: Privatni album

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Zrinka Janković, autorica bloga Mamin ručak, finalistica je Gastro zvijezde u kategoriji Tradicionalna kuhinja

"Jedan dan promatrajući djecu za stolom, kako jedu fino, pristojno, bez zanovijetanja, pomislila sam u sebi – uspjela sam. Gledajući njih bila sam ponosna što sam im usadila zdrave prehrambene navike i onda mi je sinula ideja - idemo pokazati drugima kako kuhamo zajedno i koliko je važno da djeca svaki dan jedu kuhani obrok – mamin ručak", ispričala nam je Zrinka Janković, autorica bloga Mamin ručak. Kaže kako kada je počinjala nije bilo pitanja "Kako? Kada? Hoćemo uspjeti? Imamo li vremena za to?", samo je krenula i sve su se kockice posložile kao da je godinama smišljala ideju. 
 

 | Author: Instagram @maminrucak Zrinka priprema recepte koje može napraviti svatko, čak i u žurbi foto: Instagram @maminrucak
 

"Svjesna sam važnosti zdrave i uravnotežene prehrane na zdravlje djeteta i želim drugim majkama biti poticaj da kuhaju za i sa svojom djecom", rekla je Zrinka i dodala kako "nemam vremena" nije opravdanje te da se dobar i kvalitetan obrok može poslužiti i za manje od 45 minuta. Upravo za majke u pokretu Zrinka nudi obilje recepata, a prvi recept koji je objavila bili su simbolično - špageti sa šalšom, prvo jelo koje je i sama pripremila. 

Veseli ju što svoje iskustvo i znanje može prenijeti na druge, drugima biti inspiracija i motivacija te kao jedan od ciljeva Maminog ručka navodi motiviranje majki da kuhaju, da djeca jedu kuhani obrok svaki dan i da im pokaže da kuhanje nije gubljenje vremena, nego ulaganje u budućnost djece i obitelji. Za Zrinku možeš glasati ovdje!

"Osobno pratim nekoliko naših food blogera i nikada u životu nisam pomislila da ću biti dio njih, ali eto dogodilo se, baš kako se događaju najljepše stvari u životu – spontano", rekla je i dodala kako jedva čeka približiti priču Maminog ručka i svoju poruku gledateljima. "Poanta Maminog ručka je upravo tu emociju prenijeti na svoju djecu, a oni na daljnje generacije, jer mamin ručak je najbolji ručak", zaključila je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mamin ručak (@maminrucak)

Za Zrinku je prva asocijacija na tradicionalnu hranu baka i majka na čijoj je "dalmatinskoj spizi" i odrasla. Njezini ukućani najviše vole juhe i rižota s puno povrća, ali i tjestenine s raznim umacima, dok sebi za gušt rado priprema lešo povrće s maslinovim uljem i češnjakom. Bez maslinovog ulja ne može zamisliti niti jedno jelo, a dodaje kako svatko od nas treba znati pripremiti ribu i povrće u škartocu: "Bez nereda i hrpe suđa u kuhinji, kvalitetan ručak je gotov za pola sata".

Za Zrinku i njezin blog Mamin ručak možeš glasati ovdje!

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.