Špajza Gastro zvijezda 13. listopada 2017.

Najbolji food blogeri svijeta - nastavak sage

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpopularniji svjetski blogeri napadaju i dalje. Donosimo vam nova tri koja nam kradu pažnju za vrijeme tipkanja na poslu, pripremanja ručka vikendom i uglavnom svakog puta kada upalimo računalo...

Nakon prve runde inspirativnih blogera, tu je i druga. Među onima koji su nas posebno oduševili našli su se simpatična Amerikanka, svjetski poznati bloger David Lebovitz i jedno posebno mjesto na kojem prije svega možete pronaći najfinije ideje za doručak. Pa, bacimo se na posao!

 

Možda vas zanima... Najbolji food blogeri svijeta: 1 Špajza


Pinch of Yum je kreativno gastronomsko mjesto za ljubitelje vegetarijanske hrane, no Lindsay koja blog vodi, za sebe kaže kako se ne želi ograničiti striktno na jednu vrstu prehrane pa se tako među njezinim receptima mogu pronaći i sjajne mesne delicije i genijalni deserti.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

Obožava američki klasik chocolate chip cookies, meksičku hranu i svog muža Bjorka koji je zadužen za tehničke stvari oko bloga. Njezina su jela jednostavna, a dekoracija istih uvijek nepogrešiva.

Osim što sjajno kuha, fotografira i snima odlične video uratke, publiku je osvojila svojom simpatičnošću pa je tako na Facebooku prati više od 280 tisuća pratitelja, a njezin Instagram profil zapratilo je 491 tisuća pratitelja. 

 

 

ok guys, meet the most bizarrely yummy curry! 🍒👅 sweet, spicy, easy, nutritious. sponsored by @choosecherries, made with just coconut milk, spicy red curry paste, spinach, mango, and dried Montmorency tart cherries. the best part is that after a little simmer, the cherries get plump and juicy with all those natural juices rehydrated. 👌🏼 . ingredients: 1 lb chicken breast, cut into cubes 2 tbsp red curry paste 1 can coconut milk 1 1/2 cup frozen mango 1 cup dried Montmorency tart cherries 1 packed cup spinach 1/4 cup cilantro Salt and pepper to taste . how to make it: cook chicken for a few mins and then add curry paste. add coconut milk, mango, and dried Montmorency tart cherries. simmer for 10 mins. stir in spinach and cilantro and cook until wilted. serve over white, brown, or cauli rice. ✨ . you can visit choosecherries.com for more delicious and nutritious tart cherry recipes 💋 . #ad #ChooseMontmorency #ChooseCherries #curry #chicken

A post shared by Lindsay Ostrom (@pinchofyum) on

 

Super popularan David Lebovitz prije svega je pastry chef, autor čak sedam kuharica, a onda i više nego uspješan bloger. Iskustvo je stjecao u francuskim i engleskim slastičarskim školama, radio u brojnim restoranima, a restoranski posao napustio je 1999. godine kako bi u miru vodio blog i pisao knjige.

 

 

Njegovi se recepti nerijetko dijele na društvenim mrežama i među gastronomskim entuzijastima. Ono što ovaj blog definitivno svrstava u sam vrh gastronomske blogosfere jest jasnoća recepata, jednostavnost i odlične, pročišćene fotografije.

I sami smo se nekoliko puta okušali u pripremi njegovih slastica te su nas iste i više nego oduševile. Davida Lebovitza možete pratiti na Facebooku i Instagramu gdje svakodnevno objavljuje svoja gastronomska remek djela.

 

 

Plum season in full swing!

A post shared by David Lebovitz (@davidlebovitz) on

 

Da je doručak najvažniji obrok u danu definitivno zna i Marta Greber. Njezin blog What Should I Eat for Breakfast krije genijalne recepte za doručak koji se vrlo lako pretvaraju u raskošan ručak ili večeru.

 

 

U svoje fotografije unosi puno emocija dodajući im ljudske elemente, a osim recepata, Marta na svom blogu dijeli i super savjete za dobar doručak u Berlinu, Barceloni i Poljskoj.

Svaki je njezin tekst popraćen divnim, sanjivim fotografijama što uhvaćene trenutke definitivno čini još primamljivijima. What Should I Eat for Breakfast mjesto je koje posebno obožavamo za vrijeme kišnih dana, sa šalicom čaja u ruci, uz hrskanje finih domaćih keksića. Martu također možete zapratiti na Instagramu i Facebooku.

 

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.