Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 09. travnja 2018.

Najbolji prilozi za chillanje&grillanje!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Roštilj se često pamti zbog izvrsnog grilanog povrća i kremastih salata...

Ako ste se već potrudili oko izbora i mariniranja mesa, nemojte zanemariti priloge. Unijet će boju, mirise i dašak svježine – baš kao što i priliči proljetnom stolu.

Ako planirate grilati povrće, svakako pročitajte naš tekst i spasite se od zagorenih paprika ili pak krumpira koji je iznutra sirov. Savjete primijenite pri pripremi izvanrednih povrtnih ražnjića od tikvice, cvjetače i feta sira.

 

peric grill 1.jpg Možda vas zanima... Kako grillati povrće? None

 

Grilani sir je odličan prilog, ali i dobra alternativa za vaše najmilije koji ne jedu meso. Nakon nekoliko minuta poprimit će hrskavu koricu, a iznutra će ostati mekan i neodoljivo rastezljiiv.

 

Sir s roštilja Možda vas zanima... Ma što će nam meso pored sira s roštilja None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Nezaobilazan je prilog i krumpir s roštilja, umotan u paketić sa začinima poput vlasca, timijana, origana i peršina. Ispecite ga nakon mesa, kad temperatura bude niža, i uživajte u kremastom i aromatičnom prilogu.

 

Možda vas zanima... Krumpir s roštilja - odlična ideja i još bolji recept! Špajza

 

Iako je zelena salata klasik, dajte si oduška i osmislite šarene kombinacije s grahoricama, paprikom, rajčicama, lukom, tikvicama... Odličan je izvor inspiracije salata od kuskusa s grahom i mladim lukom, koja okusom pristaje gotovo svakom komadu mesa.

 

Možda vas zanima... Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom Kolumne

 

Svakako poslužite i različite verzije osvježavajućih umaka od (grčkog) jogurta ili vrhnja. Dodajte začine poput vlasca, čilija, češnjaka, peršina ili pak naribani svježi krastavac i luk.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.