Ako ste se već potrudili oko izbora i mariniranja mesa, nemojte zanemariti priloge. Unijet će boju, mirise i dašak svježine – baš kao što i priliči proljetnom stolu.
Ako planirate grilati povrće, svakako pročitajte naš tekst i spasite se od zagorenih paprika ili pak krumpira koji je iznutra sirov. Savjete primijenite pri pripremi izvanrednih povrtnih ražnjića od tikvice, cvjetače i feta sira.
Grilani sir je odličan prilog, ali i dobra alternativa za vaše najmilije koji ne jedu meso. Nakon nekoliko minuta poprimit će hrskavu koricu, a iznutra će ostati mekan i neodoljivo rastezljiiv.
Nezaobilazan je prilog i krumpir s roštilja, umotan u paketić sa začinima poput vlasca, timijana, origana i peršina. Ispecite ga nakon mesa, kad temperatura bude niža, i uživajte u kremastom i aromatičnom prilogu.
Iako je zelena salata klasik, dajte si oduška i osmislite šarene kombinacije s grahoricama, paprikom, rajčicama, lukom, tikvicama... Odličan je izvor inspiracije salata od kuskusa s grahom i mladim lukom, koja okusom pristaje gotovo svakom komadu mesa.
Svakako poslužite i različite verzije osvježavajućih umaka od (grčkog) jogurta ili vrhnja. Dodajte začine poput vlasca, čilija, češnjaka, peršina ili pak naribani svježi krastavac i luk.
Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.